Det var godt fylt opp langs reklamebannerne i Frognerparken for å følge terrengløpet.

Derfor stilte mange skuelystne seg opp i Frognerparken søndag

I grønne omgivelser i en av hovedstadens mest kjente parker utspilte seg en duell mellom to langrennsstjerner søndag. I kvinneklassen kunne tilskuerne heie frem en Tjalve-løper til seier.

Publisert

I Frognerparken gikk nemlig NM i terrengløp av stabelen denne helgen.

Ingeborg Østgård fra Oslo-klubben Tjalve, som har Bislett stadion som hjemmebane, innhentet Hanne Maridal rett før mål og tok NM-gullet i kvinneklassen.

Ingeborg Østgård kunne smilende løpe inn til seier under NM i terrengløp 2023 i Frognerparken.

Det var også stilt forventninger til medaljekampen i herreklassen på søndagens ti kilometer lange distanse. Langrennsløperne Didrik Tønseth og Harald Østberg Amundsen stilte til start sammen med flere kjente friidrettsnavn.

Herrelandslagstrener i langrenn, Eirik Myhr Nossum (t.h.), var på plass under skiløperduellen på grønt gress mellom Harald Østberg Amundsen og Didrik Tønseth. Her rekker landslagstreneren sistnevnte en flaske vann etter endt innsats i Frognerparken søndag.

Favoritten innfridde

Ut på de siste to rundene utgjorde en liten frontgruppe teten. Tønseth og Østberg Amundsen var begge i denne, men relativt raskt måtte sistnevnte slippe og se seierskampen forsvinne foran seg.

Senay Fissehatsion fra Ullensaker Kisa IL vant herreklassen under NM i terrengløp 2023 i Frognerparken og kunne vinke fornøyd til publikum.

Mot slutten la favoritten Senay Fissehatsion konkurrentene bak seg og tok gullet. Even Brøndbo Dahl fulgte på sølvplass, mens Tønseth tok bronsemedaljen. Østberg Amundsen ble nummer seks.

Even Brøndbo Dahl løper inn til andreplass forbi den lange rekken med oppmøtte tilskuere.

– Brutalt

– Jeg er fornøyd med medalje. Folk har trent siden sist, fant jeg ut da jeg sprang. Det var brutalt, smilte Tønseth til NRK etter målgang. Han var imponert over Østberg Amundsen.

Harald Østberg Amundsen ble liggende utslått etter terrengløpet i Frognerparken.

– Topp seks på begge to er artig. Jeg regner med at Harald stiller til neste år også, sa Tønseth. Trønderen tok NM-gull i terrengløp i 2018 og sølv i 2019. Nå har han også en bronsemedalje i samlingen.

Powered by Labrador CMS