Sindre Finnes jobber ikke på kontoret til Norsk Industri på Majorstuen mandag, ifølge arbeidsgiveren for å skjerme ham for et betydelig press i lys av avsløringene om utbredt aksjehandel i perioden ektefellen Erna Solberg var statsminister.

Arbeidsgiveren til Finnes: Halvparten av aksjehandlene ble gjort på hjemmekontor

Norsk Industri-leder Stein Lier-Hansen sier at Sindre Finnes gjennomførte halvparten av de mye omtalte aksjehandlene fra hjemmekontor under koronapandemien. Mandag holdt Finnes seg hjemme fra arbeidsplassen på Majorstuen.

Publisert

– Kan ikke gi deg en eksakt dato, men så langt er cirka 50 prosent av transaksjonene skjedd på hjemmekontor under covid-19, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri, som holder til i Næringslivets Hus i Middelthuns gateMajorstuen, til TV 2.

Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, er ansatt som fagsjef i Norsk Industri.

Ikke på kontoret

Lederen sier samtidig at Finnes ikke jobber på kontoret til Norsk Industri på Majorstuen mandag.

– Sindre er tilgjengelig for oss i dag, men ikke på kontoret. Det er for å skjerme ham for et betydelig press, sier Lier-Hansen.

Stort omfang

Fredag varslet Norsk Industri at de ville ha en full gjennomgang av aksjehandlene som Finnes har gjort i perioden 2013 til 2021 mens Solberg var statsminister. 

I alt er det snakk om over 3600 transaksjoner, kom det frem før helgen da Solberg selv inviterte til pressekonferanse for å informere om omfanget.

Lier-Hansen presiserer at deres fullstendige gjennomgang av aksjehandlene ikke er ferdig, og at han ikke vet når den er ferdig.

– Vi har nå en gjennomgang rundt dette med bruk av arbeidstid. Den er ikke klar, men er meget grundig og tas på største alvor, sier han.

Vurderer å skjerpe ansattes muligheter

Til NRK opplyser Norsk Industri at ser på muligheten for å innskjerpe muligheten deres ansatte har til å kjøpe aksjer etter avsløringene rundt Finnes.

– Vi vil den nærmeste tiden i samråd med styret gå gjennom alt relevant regelverk i lys av denne saken. Dette innebærer en innskjerping av ansattes mulighet til å gjøre aksjekjøp. Det behandles på styremøtet i Norsk Industri i morgen, sier bransje- og industripolitisk direktør, Knut E. Sunde, i Norsk Industri til kanalen.

Sunde er klar på at Finnes ikke har brutt retningslinjene til Norsk Industri med aksjekjøpene. Han presiserer også at eventuelle endringer i retningslinjene ikke vil få tilbakevirkende kraft.

Kvittet seg med aksjer samme dag

Ifølge NRK, kvittet Finnes seg blant annet med aksjer samme dag som Solberg-regjeringen kunngjorde strenge tiltak som følge av koronapandemien den 12. mars 2020. Denne dagen solgte Finnes aksjer og fond i fem ulike transaksjoner.

I aksjeoversikten fremgår det blant annet at han den dagen solgte 1700 andeler i fondet Bull OBX X10 ND.

– Det er et fond som gir veldig høy avkastning når børsen stiger, og når det går gærent, så taper du alle pengene i løpet av kort tid, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank1 Markets til kanalen.

Kort fortalt tidobler det innsatsen hvis børsen går i pluss, ifølge han. Men den dagen stupte Oslo Børs 9 prosent, og Finnes tapte innsatsen.

Verdipapir slettet

Til NRK skriver Finnes at handelen denne dagen var en manuell sletting av 1700 andeler av verdipapiret Bull OBX X10 ND, gjort av forvalteren hans på aksjekontoen Finnes hadde i Sbanken. Bakgrunnen var at papiret ikke hadde noen verdi.

«Verdien av handelen er null. Verdipapiret ble slettet fra min VPS konto 13. mars 2020 klokken 20.08.10», skriver han.

Finnes solgte også 400 Yara-aksjer for cirka 120.000 kroner og Hydro-aksjer for cirka 24.000 kroner, men disse handlene klarer ikke Finnes å svare på nå, sier han.

Powered by Labrador CMS