Byggearbeid vei
Arbeidene pågår for fullt ved den trafikkerte veistrekningen.

Frykter rushkaos inn mot Oslo

Hittil i sommer har trafikken på E18 inn til byen vestfra flytt bedre enn fryktet. Fra i ettermiddag kan trafikkbildet bli mer utfordrende.

Publisert

De siste to ukene har det tidvis vært kø, kork og kaos ved Bygdøylokket og SjølystlokketE18 i Oslo.

Det skyldes et omfattende oppgraderingsarbeid som pågår døgnkontinuerlig. For tiden er det ett felt i hver retning på E18. I tillegg er gang- og sykkelveien lagt om.

Likevel har trafikkavviklingen under arbeidene foreløpig gått bedre enn det Statens vegvesen hadde fryktet. 

Statens vegvesen jobber dag og natt med å få ferdigstilt arbeidene.

– Alle som ferdes i området, og gjennom anleggsområdet, har merket trafikkomleggingen godt. Men det går faktiske bedre enn forventet, oppsummerer byggeleder Øyvind Sæther i en pressemelding etter to ukers anleggsarbeid.

Frykter lengre køer i rushen

Sæther og vegvesenet frykter nå at situasjonen kan bli vanskeligere når stadig flere osloborgere og pendlere nå begynner å vende hjem etter endt sommerferie.

– Kanskje allerede denne uka tar pendletrafikken seg opp igjen. Sammen med økt næringstransport regner vi med at dette betyr økt trafikk på morgen og ettermiddag. Det vil trolig bety lengre køer i de tradisjonelle rushtidene, sier byggelederen.

Åpner flere kjørefelt

Vegvesenet håper at åpningen av flere kjørefelt skal hjelpe på etter hvert.

– Går alt etter planen, så åpner vi ett ekstra kjørefelt i vestgående retning tidlig i august. Trolig rundt månedsskiftet åpner vi også ett ekstra i østgående, slik at begge retninger har trafikk i to kjørefelt, forteller Sæther.

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i midten), byggeleder Øyvind Sæther og Hanne Barane Haldorsen frykter at det kan bli lengre køer på E 18 vestfra allerede denne uka.

Ber folk reise kollektivt

– Det betyr en økning i kapasitet og bedret fremkommelighet til tross for fortsatt innsnevringer og nedsatt hastighet gjennom anleggsområdet, konstaterer han.

Byggelederen oppfordrer alle som bruker strekningen og som kan la bilen stå om heller å reise kollektivt, sykle eller gå om mulig. Må du kjøre, er skiltet omkjøring via Ring 3.

Powered by Labrador CMS