I hagen til Frode Jacobsen (til v.) markerte Bøler skoles rektor Britt Bøymo og leder av Arbeiderpartiets homonettverk, Jon Reidar Øyan, avsky mot hærverk og tyverier av Pride-flagg. Det gjorde de ved å heise sitt eget Pride-flagg.

Forbannet på hærverk og flaggtyveri: Heiste Pride-flagg i hagen til Oslo Ap-leder Frode Jacobsen på Bøler

— Pride-flagget symboliserer likeverd, inkludering, mangfold, respekt og solidaritet. Vi godtar ikke homohets, sa leder av homonettverket i Ap, Jon Reidar Øyan, da han heiste flagget i hagen til Oslo Ap-leder Frode Jacobsen på Bøler.

Publisert

De to Ap-politikerne er kraftig provosert over at Pride-flagg er blitt stjålet flere steder på Oslos østkant de siste dagene. Blant annet ved Bøler skole i Frode Jacobsens eget nabolag på Bøler.

Iløpet av ett døgn ble to Pride-flagg stjålet ved skolen. Da bestemte Jacobsen, rektor Britt Bøymo og leder av Aps homonettverk, Jon Reidar Øyan, seg for å markere sitt syn nettopp på Bøler. I hagen til Oslo Arbeiderpartis leder.

— Det er ikke bare et flagg. Det er meg

Jon Reidar Øyan klar til å heise Pride-flagget.

— Til dere som stjeler disse flaggene, for meg kunne dere like gjerne slått til meg med knyttneven i magen. Så opprørt og forbanna blir jeg, sier Øyan til VårtOslo.

Ved Ulsrud videregående skole, også det i Oslo Ap-leder Frode Jacobsens nabolag, er Pride-flagget blitt utsatt for vandalisme.

Noen har forsøkt å ødelegge flaggsnora og tenne på flagget som vaiet i skolegården. Det er nå flyttet til et vanskeligere tilgjengelig sted på skolen.

— For meg er ikke regnbueflagget bare ett flagg. Det ER meg. Jeg føler en enorm glede hver gang jeg ser det vaie fra en balkong, fra en skole, fra et rådhus og jeg drømmer om at det en dag skal vaie i vinden foran Stortinget, sier lederen av homonettverket i Ap.

— Alle er like mye verdt

Da VårtOslo snakket med politiet søndag formiddag og spurte om flaggtyveriene var det uklart om vandalismen de siste dagene er blitt anmeldt. Men både Bøler skole og Ulsrud videregående skole fortsetter å heise regnbueflagget.

— Diskriminering, undertrykking og mobbing skal aldri aksepteres. Fordi det handler om at alle er like mye verdt, sier de to Ap-politikerne.

— Homofile, lesbiske, bifile og transpersoner har krav på likebehandling i samfunnet, på arbeidsplassen, på skolen, i kirken og i moskeen, på fotballbanen, på fødestua og i mormors åttiårslag, som alle andre, understreker de.

Powered by Labrador CMS