Dette bildet har Gamlebyen skole lagt ut på Facebook etter at Pride-flagget ble stjålet i dag.

Naken flaggstang møter elevene ved Gamlebyen skole tirsdag. Også her er Pride-flagget stjålet

Når elevene ved Gamlebyen skole kommer i morgen er flaggstangen naken. Noen har stjålet skolens Pride-flagg. — Elevene våre blir opprørt i morgen, skriver skolen på Facebook. I helgen ble også andre skoler utsatt for hærverk og tyveri av Pride-flagg.

Publisert

— Der forsvant vårt Pride-flagg også. Det kan se ut til at dette er en organisert aksjon, skriver Gamlebyen skole på sin Facebook-side.

Søndag kveld hadde rektor Britt Bøymo ved Bøler skole fått nok. Hennes skole ble utsatt for tyveri av regnbueflagget to ganger på under ett døgn i helgen.

Sammen med leder av Oslo Ap, Frode Jacobsen, og leder av Arbeiderpartiets homonettverk, Jon Reidar Øyan, heiste rektoren et Pride-flagg i Jacobsens hage på nettopp Bøler.

— Elevene blir opprørt

Slik ser det ut når Gamlebyen skole får ha regnbueflagget sitt i fred.

— Til dere som stjeler disse flaggene, for meg kunne dere like gjerne slått til meg med knyttneven i magen. Så opprørt og forbanna blir jeg, sa Øyan til VårtOslo.

Dagen etter markeringen mot flaggtyveriene på Bøler er det altså klart at også Pride-flagget ved Gamlebyen skole er stjålet.

— Skulle ønske de som gjør dette var tøffe nok til å fortelle hvem de er, og hvorfor de gjør det. Jeg regner med at elevene våre blir opprørte når de får se dette, skriver Gamlebyen skole.

Samtidig ser skolen et bittelite lyspunkt etter flaggtyveriet. De vil bruke det aktivt for å opplyse elevene.

— Det gir jo en god anledning til ei god undervisningsøkt i det minste, skriver skolen.

— Regnbueflagget ER meg!

Da VårtOslo snakket med politiet i helgen sa de at de var ukjent med både hærverk og tyveri av Pride-flagg. Da hadde også flagget ved Ulsrud videregående skole blitt skjendet av vandaler.

I hagen til Frode Jacobsen (til v.) markerte Bøler skoles rektor Britt Bøymo og leder av Arbeiderpartiets homonettverk, Jon Reidar Øyan, avsky mot hærverk og tyverier av Pride-flagg. Det gjorde de ved å heise sitt eget Pride-flagg.

Noen hadde forsøkt å ødelegge flaggsnora og tenne på flagget som vaiet i skolegården. Det er nå flyttet til et vanskeligere tilgjengelig sted på den videregående skolen i bydel Østensjø.

— For meg er ikke regnbueflagget bare ett flagg. Det ER meg. Jeg føler en enorm glede hver gang jeg ser det vaie fra en balkong, fra en skole, fra et rådhus og jeg drømmer om at det en dag skal vaie i vinden foran Stortinget, sier Jon Reidar Øyan.

— Diskriminering, undertrykking og mobbing skal aldri aksepteres. Fordi det handler om at alle er like mye verdt, sier lederen av Aps homonettverk.

— Homofile, lesbiske, bifile og transpersoner har krav på likebehandling i samfunnet, på arbeidsplassen, på skolen, i kirken og i moskeen, på fotballbanen, på fødestua og i mormors åttiårslag, som alle andre, sier Øyan.

Powered by Labrador CMS