Kvinne pågrepet etter kraftig brann i bygård på Grünerløkka

Like etter at kruttrøyken fra nyttårsrakettene hadde lagt seg, ble det natt til første nyttårsdag meldt om brann i en boligblokk. En kvinne i 20-årene politiet knytter til brannen, er pågrepet.

Publisert

Det var i en oppdatering klokken 00.41 Oslo-politiet meldte at nødetatene var på plass i Gøteborggata etter melding om brann i en boligblokk. Det var da meldt om mye røyk på stedet, men situasjonen var på tidspunktet fortsatt uavklart.

Klokken 00.49 meldte politiet at det ikke var kontroll på brannen, og at røykutviklingen var tiltakende. 

Mye røyk

Meldingen om brannen kom inn til nødetatene klokken 00.34, ifølge NTB.

Like etter klokken 01.00 brant det fortsatt godt på stedet, ifølge politiet, som samtidig kunne melde at de trolig hadde kontroll på alle evakuerte.

– Dette er en kraftig brann, og det er mye røyk på stedet. Brannen har startet i en leilighet i første etasje, opplyste vaktkommandør Fredrik LienOslo brann- og redningsetat til NTB i en oppdatering idet klokken nærmet seg 01.30.

Etterslokking i etasjeskillet

Fire–fem personer skal ha fått i seg røyk og fikk tilsyn av ambulansepersonell, ifølge nyhetsbyrået. Politiet meldte like etter at brannvesenet, som var på plass med sju brannbiler, var i gang med søk i de aktuelle områdene i boligblokka. 

Brannen var da i hovedsak slukket, men det ble fortsatt jobbet med etterslokking i etasjeskillet.

Knyttes til brannen

Like etter klokken 03.00 kunne politiet opplyse om at en kvinne i 20-årene de knytter til brannen var pågrepet i saken. 

– Av hensyn til etterforskningen kommer vi ikke i natt til å kommentere ytterlige rundt grunnlaget for mistanken mot vedkommende, informerte operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt til pressen litt etter klokken 03.00.







Powered by Labrador CMS