Presset i leiemarkedet er fremdeles stort, selv om de fleste studentene er i hus.

Leieprisveksten i Oslo fortsetter, til tross for prisfall på boliger

– Årets høysesong er tilbakelagt, men leieprisveksten fortsetter. Så lenge det ikke blir flere utleieboliger på markedet, vil leieprisene fortsette å øke.

Publisert

I september var gjennomsnittsprisen for en 1-roms leilighet i Oslo 10 969 kroner. Dette er en økning på hele 8,0 prosent fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, har vi en økning på 6,5 prosent.

En 2-roms i Oslo kostet i gjennomsnitt 14 757 kroner i september. Dette er en økning på 2,4 prosent fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, gir det en økning på 8,7 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet i gjennomsnitt 18 658 kroner i september. Sammenlignet med august er det en økning på 3,6 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en økning på hele 9,1 prosent.

For få utleieboliger

– Lite boligbygging og skjerpet beskatning, medfører færre utleieboliger på markedet. Samtidig får vi flere henvendelser fra de som ikke får solgt og som velger å leie ut i stedet. Det blir spennende å se utviklingen fremover, og hvordan det vil se ut på det totale utbudet i leiemarkedet, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal, i en pressemelding.

Utbudet av leieboliger i markedet har fortsatt ikke klart å tilfredsstille etterspørselen noe som medfører leieprisøkning, mener hun. Det var mange som ikke fikk leid i august som har vært aktive videre på boligjakt i september.

Studentene er i hus

– Responsen etter kollektivboliger har blitt mindre, noe som tyder på at flere av studentene er i hus og at etterspørselen her vil roe seg. Boligene det nå er størst etterspørsel etter er 1-3 roms leiligheter med sentral beliggenhet og nyere standard. Vi opplever også at boliger som har inkludert varmtvann, varme og strøm er attraktive, sier Siri Anne Bernum Halck, regionsjef i Utleiemegleren.

Powered by Labrador CMS