Kulturminister Lubna Jaffery (Ap) var julehjelp i Norli-bokhandelen i Universitetsgata fredag og deler sine beste boktips. Her sammen med Anne Schiøtz, direktør for bokhandlerforeningen.

Med reinsdyrhorn på hodet stilte hun for å hjelpe Oslo-folk med julehandelen: – I dag gikk drømmen i oppfyllelse!

Folk i hovedstaden som var seint ute med julehandelen, fikk hjelp av kulturministeren med å kjøpe bøker i sentrum fredag.

Publisert

– Jeg har drømt om å jobbe i bokhandel i mange år, og i dag gikk drømmen i oppfyllelse! Det er jo noe helt eget over bokhandlene: Det er stemningen, utvalget og følelsen av å være midt i alt det beste og siste av litteratur, sier kulturminister Lubna Jaffery (Ap).

Litteratur av den ferske, norske Nobel-litteraturprisvinneren, Jon Fosse, sto selvsagt høyt opp på listen over anbefalinger fra kulturministeren da blant andre Steinar Strøm fikk noen tips.

I en times tid var Jaffery på plass i Norli i Universitetsgata for å by på noen lesetips. Passende nok hadde hun selv pyntet seg med en hårbøyle formet som reinsdyrhorn da hun skulle bidra under julehandelen.

Steinar Strøm fikk noen tips og et bilde med statsråden på veien.

Bokhandlere er viktige kulturaktører og uvurderlige i rekruttering av lesere, ifølge kulturministeren.

– Så det var veldig gøy å møte noen lesere og gi anbefalinger i dag, sier hun.

22. desember er en av årets travleste dager i landets bokhandler. Norli, som Jaffery hjalp til i, solgte 2000 ulike titler på denne dagen i fjor.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) var julehjelp i Norli-bokhandelen i Universitetsgata fredag og delte der sine beste boktips.

Ifølge DNB er bøker på sjetteplass på nordmenns ønskelister i år. I forrige uke var Lars Myttings «Skråpånatta» på førsteplass på Bokhandlerforeningens salgsliste for skjønnlitteratur for 14. uke på rad.



Powered by Labrador CMS