Bjørnar Moxnes går av som leder i Rødt.

Bjørnar Moxnes går av som Rødt-leder

«Jeg takker i dag for meg som leder av Rødt», skriver Bjørnar Moxnes på sin Facebook-side mandag morgen.

Publisert

«Det har vært en utrolig fin reise gjennom 11 år, og det vil jeg si mer om, men først til sommerens store sak: Jeg tok de solbrillene fra butikken på Gardermoen. Jeg gjorde en stor feil, og jeg gjorde det mye verre med måten jeg håndterte det videre. Det er jeg skikkelig lei meg for, og det vil jeg si unnskyld for», skriver Rødt-lederen fra Oslo videre.

Han har spurt seg selv mange ganger de siste ukene hvordan han kunne gjøre noe så dumt, ifølge innlegget.

To grunner

«Jeg har ikke hatt noen fullgod forklaring. Det jeg derimot er helt sikker på, er at jeg har gjort noe galt, og det må jeg ta konsekvensen av», fortsetter han.

Moxnes meddeler videre at det er to grunner til at han går av.

«For det første ønsker jeg ikke at mine feil skal gå ut over mine nærmeste. Én ting er at jeg får høre det, noe helt annet er at dette går ut over de jeg er aller mest glad i», skriver han.

«Jeg ønsker også å gjøre det jeg kan for at medlemmer og tillitsvalgte landet rundt skal få snakke om politikk», heter det videre.

Ba Moxnes være ærlig

Marie Sneve Martinussen er konstituert som partileder eter avgangen.

Rødts nye partileder har helt siden det ble kjent at Bjørnar Moxnes hadde tatt et par solbriller på Gardermoen, bedt ham om være ærlig.

– Min første beskjed til ham da han kom med den samme beskjeden som han kom med offentlig i dag, var at dette måtte ut, sier Martinussen.

Bjørnar Moxnes går av som leder i Rødt. Marie Sneve Martinussen er konstituert partileder.

Den nye partilederen har hatt sporadisk kontakt med Moxnes etter at han ble sykmeldt. I løpet av denne perioden fikk hun en erkjennelse av at han hadde tatt solbrillene på Gardermoen.

– Jeg har i hvert eneste ledd presset ham til å være mer ærlig, både overfor meg og andre. Det gjelder gjennom de første dagene av denne saken også. Min beskjed har hele tiden vært at du må fortelle hele sannheten, sier hun.

Martinussen ble orientert om at Moxnes trekker seg som partileder torsdag i forrige uke. Deretter orienterte hun partiledelsen fredag, før resten av partiet ble orientert i helgen.

Powered by Labrador CMS