Rødt-leder Bjørnar Moxnes har forlenget sykmeldingen sin.

Sykmeldingen til Rødt-leder Bjørnar Moxnes forlenges

Rødts Bjørnar Moxnes sykmelding, som har vart i litt over to uker, blir forlenget.

Publisert

Sykmeldingen forlenges til 25. juli. Første nestleder Marie Sneve Martinussen fungerer som leder til Bjørnar Moxnes er tilbake.

Rødt har en operativ ledelse, vi har sterke kandidater i hele landet og stiller rekordmange lister. Vi er klare for lokalvalget og jobber videre for fullt med de siste forberedelsene til en valgkamp som handler om kollektivtrafikken, boliger og velferden der vi bor. Så ser vi fram til at Bjørnar kommer sterkt tilbake, sier Martinussen.

Tatt for tyveri

Moxnes ble sykmeldt 3. juli, tre dager etter at det ble kjent at Rødt-lederen fra Oslo, som tidligere har sittet i bystyret i hovedstaden, var tatt for tyveri av et par Hugo Boss-solbriller til en verdi av 1199 kroner på Gardermoen. Saken ble kjent gjennom en artikkel i Romerikes Blad 30. juni.

Tyveriet fant sted 16. juni i år da Moxnes var på en privat reise. Han fortalte selv at han glemte at han hadde brillene med seg ut av butikken, mens politiet på sin side mente at han hadde stjålet brillene med vilje. Politikeren godtok i etterkant et forelegg på 3000 kroner.

Støtte i partiet

På en pressekonferanse dagen etter oppslaget i Romerikes Blad beskrev Moxnes hendelsen som pinlig, og han beklaget. Han fikk samtidig støtte fra flere profiler i partiet.

Han har i etterkant også endret forklaringen sin om hva som skjedde i butikken på flyplassen flere ganger.

Samme dag som Moxnes ble sykmeldt, kalte partiet inn til et ekstraordinært landsstyremøte. Midlertidig partileder Martinussen møtte pressen etter møtet og sa da at Moxnes hadde partiets fulle tillit.

Powered by Labrador CMS