Her ligger inngangen til utestedet Ringnes bryggeri ønsker å åpne i Ringnes Park. Foto: Vegard Velle
Her ligger inngangen til utestedet Ringnes bryggeri ønsker å åpne i Ringnes Park. Foto: Vegard Velle

Pubkrangelen i Ringnes park: —Virkeligheten en helt annen enn den Helge Stoltenberg prøver seg på

Publisert

Byggesaken til utestedet i Ringnes park ble ikke behandlet politisk i bydel Sagene.

Miljø-kultur og byutviklingskomiteen fikk en orientering fra bydelsadministrasjonen om saken helt på slutten av møtet. Der heter det i uttalelsen fra bydel Sagene til Plan- og Bygningsetaten: "Fristen for uttalelse faller på tvers av oppsatt møteplan og gir ikke tid for å sende saken til politisk behandling".

Dette er en korrekt beskrivelse av virkeligheten. En helt annen beskrivelse enn den Helge Stoltenberg (Ap) og leder av Sagene bydelsutvalg (BU) prøver seg på.

Byen trenger flere gode boligkvarter

Det var ingen grundig politisk diskusjon eller vurdering av denne orienteringssaken. Noe som heller ikke er vanlig i orienteringssaker. Det var først da jeg kom i kontakt med beboerne og fikk en befaring at jeg skjønte alvoret i denne saken.

Vi som bydelspolitikerne har et stort ansvar for å ta vare på slike velfungerende kvartaler som i Ringnes park. Der det er mange barnefamilier blant de cirka 1500 beboerne. Denne byen trenger flere slike boligkvarter, der beboerne får et trykt og godt bomiljø uten å få en offentlig pub som nærmeste nabo.

Også Sagene skole og barnehagen i kvartalet fortjener å unngå å få pub som nærmeste nabo. Disse stedene har lekeplasser som også brukes utover ettermiddag og kveld.

Rødt Sagene stiller seg helt på beboernes side i den kampen de fører, og vil slåss for å bevare dette velfungerende boligkvartalet uten pub som nærmeste nabo. Nå håper vi også at de andre partiene i bydelen vil støtte beboerne. Og kommer fram til samme standpunkt som Rødt Sagene.

Her er de tidligere innleggene og artiklene i saken:

Powered by Labrador CMS