Daglig leder i Vålerenga fotball elite, Erik Espeseth, tar avstand fra bråket som oppsto utenfor Bislett stadion i forbindelse med cupkampen mellom Lyn og Vålerenga på søndag.

Vålerenga tar avstand fra søndagens supporterbråk: — Dette skal ikke skje

Søndagens nabooppgjør mellom Vålerenga og Lyn på Bislett stadion ble overskygget av supporterbråk før kampen. — Slik oppførsel tar vi sterk avstand fra, sier daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth.

Publisert

Søndag ettermiddag gikk Vålerenga enkelt videre fra cupens første runde etter en grei 4-0-seier over naborival Lyn. Seieren ble dessverre overskygget av at supportergrupperinger fra begge lag braket sammen i slagsmål utenfor Bislett Stadion før kampen. Etterpå ble en person kjørt til legevakt, mens en Vålerenga-supporter ble innbragt av politiet for voldsutøvelse.

— Et byderby skal være intenst, men det vi opplevde i går skal ikke skje, sier daglig leder i Vålerenga fotball elite, Erik Espeseth, til klubbens hjemmesider.

Kan lede til sanksjoner mot de involverte

Rapporter fra hendelsene søndag forteller at bråket startet da forbipasserende Vålerenga-sympatisører skal ha kastet nødbluss mot Lyn-supportere som var samlet på uteserveringen utenfor Bislett Bad. Deretter skal det ha flydd både glass, flasker, bord og stoler mellom de to grupperingene.

Hendelsene la en klar demper på stemningen rundt det første byderbyet mellom de to lagene på syv år.

— Tusen takk for all støtte til våre supportere som bidro til en flott ramme under kampen. Dessverre var det en hendelse i forkant av oppgjøret som stjal de fleste overskriftene, da supportere fra begge leire barket sammen utenfor stadion, sier Espeseth.

Tar sterk avstand

Han sier klubben nå vil gå gjennom hendelsen for å se hva de kan gjøre for å eventuelt sanksjonere de som var involverte i hendelsen.

— Vålerenga tar sterk avstand fra alle former for hatytringer og vold og vil følge opp dette i dagene som kommer. Vi vil sørge for at de som brøyt med vårt sanksjonsreglement får den reaksjonen de fortjener, sier Erik Espeseth.

Powered by Labrador CMS