30.000 ekstatiske publikummere under Bruce Springsteen & The E Street Band, som for øvrig sørget for Oslos eneste storkonsert i fjor sommer på Voldsløkka, på Ullevaal Stadion i 2016. Neste sommer kan Ed Sheeran skape lignende scener på den velkjente fotballarenaen.

Onsdag slippes billettene til storkonserten – dette må du vite om du har tenkt deg billett

Arrangøren forventer at mange ønsker å kjøpe billett til Ed Sheeran på Ullevaal Stadion og kommer med grundig info før billettsalget, som kommer med strenge restriksjoner. 

Publisert

Fredag ble det kjent at det igjen blir storkonsert innenfor Oslos grenser med en internasjonal stjerne på plakaten når briten Ed Sheeran inntar Ullevaal Stadion den 26. juli neste år.

Denne onsdagen, den 10. juli, slippes billettene til konserten neste sommer.

«Vi forventer at mange ønsker å kjøpe billetter til Ed Sheeran på Ullevaal Stadion. Derfor vil vi benytte et virtuelt køsystem. Dette betyr at du får en rettferdig og organisert tilgang til billettene», opplyser arrangøren FKP Scorpio i samarbeid med den offisielle billettpartneren, Eventim.

Billettene som slippes er utelukkende digitale, ikke utskrivbare eller mulige å lagre som PDF, og kun tilgjengelige via appen til Eventim Norge.

Det vil heller ikke være mulig å motta billetten via e-post eller postforsendelse, men bekreftelse på kjøpte billetter vil man på sin side få tilsendt per e-post.

Må komme samlet

«Kjøpsprosessen på vår nettside er nøyaktig den samme som ved andre billettkjøp. Forskjellen på Eventim.PASS-billetter og «vanlige» billetter er at du ikke vil motta billettene på e-post eller i posten», understreker arrangøren som forklarer at valget av billettløsning er gjort av sikkerhetshensyn for i størst mulig grad å unngå billettsvindel og svartebørssalg.

Folk utenfor Ullevaal Stadion i forbindelse med konserten norske Kygo holdt på fotballarenaen for et par år siden.

«Digitale billetter gir deg en mye høyere sikkerhet enn papirbilletter da de er vanskeligere å kopiere. Ed Sheeran har selv vært med på å utvikle denne billettløsningen for å sikre at dere ikke kjøper falske billetter og dyre billetter på svartebørs», påpekes det videre.

Av samme årsak skal billettkjøper ved inngangen kunne fremvise gyldig ID med bilde som matcher navnet på billettene/ordren.

«Det betyr at billettkjøperen selv må møte opp til konserten. Har man kjøpt billetter for andre, må man gå inn samlet», understreker arrangøren.

Maks seks billetter

Det er en maksgrense på seks billetter per billettkjøper.

«Denne begrensningen er satt for å gi så mange som mulig sjansen til å kjøpe billetter, og for å unngå billetthaier/billettsvindel», forklarer arrangøren.

«Alle transaksjoner som oppdages som «botkjøp», personer som har opprettet flere profiler for å kjøpe mer enn billettgrensen, eller handlinger som indikerer et mistenkelig kjøp som overstiger billettgrensen, vil bli annullert», heter det videre.

Én mulighet for videresalg

Eventuelt videresalg av billetter fra privatpersoner kan kun skje gjennom Eventim sin videresalgsplattform fanSALE fra og med 14 dager før konserten.

«For å unngå billettsvindel vil det ikke være mulig å videreselge billetter via f.eks. finn.no, Facebook Marketplace eller direkte til annen person. Videresalg via andre kanaler enn fanSALE til dette arrangementet er derfor strengt forbudt», understreker arrangøren.

Oversikt over salkart på Ed Sheeran-konserten.

Ulike prisklasser

Vil du oppleve den britiske hitmakeren i hovedstaden, må du med andre ord være utstyrt med smarttelefon, laste ned nevnte app, opprette brukerprofil og være forberedt på å stille deg i virtuell kø.

Ståplasser koster 900 kroner pluss billettavgift. De øvrige billettene varierer i pris, med 1450 kroner pluss billettavgift som de dyreste.

I den billigste priskategorien slippes et begrenset antall billetter med billetter til 300 kroner pluss billettavgift. Her må du imidlertid regne med begrenset sikt, og billettene legges ikke ut for salg før detaljene rundt artistens produksjon er endelig klar.

Aldersgrense for arrangementet er seks år. Alle under 15 år må på sin side følges av en voksen. Det understrekes for øvrig at alle på området må ha gyldig billett, uavhengig av alder.

Kan ikke ringe kundeservice

«Kunder som har bruk for en handicap- eller rullestolbillett skal kjøpe sine billetter online via eventim.no. Ved kjøp av handicap- eller rullestolbillett vil det være mulig å tilføye en ledsagerbillett til ordren. Merk at dersom du kjøper en ledsagerbillett skal det fremvises ledsagerbevis ved inngangen til konserten. Det er kun mulig å komme inn på konserten med rullestolbillett for rullestolbrukere», informerer arrangøren hva gjelder kjøp av billetter til rullestolbrukere eller andre med funksjonsnedsettelser.

Det vil ikke være mulig å kjøpe handicap-, rullestol- eller ledsagerbillett ved å ringe Eventims kundeservice da absolutt alle billetter skal kjøpes på nett, understreker arrangøren.

Den populære britiske artisten kommer til Oslo neste sommer.

«Sjelden har sett maken til»

Når den nasjonale fotballarenaen på Ullevål omgjøres til konsertarena, som den også har blitt anvendt som tidligere, med «Shape of You»-sangeren i sentrum, loves en produksjon man «sjelden har sett maken til» med en 360 graders-konsertopplevelse hvor scenen er på midtbanen og publikum omringer den fra alle kanter, ifølge FKP Scorpio.

Den populære britiske artisten spilte sist her til lands for en knapp uke siden, men ikke i Oslo. Etter konserten på Stavernfestivalen, spilte Ed Sheeran jovialt nok drikkespillet «beer pong» med et knippe festivalpublikummere.

Publikumskapasiteten til nær hundre år gamle Ullevaal Stadion er normalt 27.182, men kapasitet avhenger av produksjon og sikkerhetssoner.

Powered by Labrador CMS