Det blir igjen storkonsert på Ullevaal Stadion. Her fra da Kygo holdt konsert på arenaen i 2022.

Verdensstjernen holder konsert på Ullevaal Stadion

Det blir igjen storkonsert i Oslo.

Publisert

Det skjer lørdag 26. juli 2025, altså neste sommer, når Ed Sheeran holder konsert på den kjente fotballarenaen på Ullevål som også ved tidligere anledninger har blitt anvendt som konsertarena.

Den britiske superstjernen spilte torsdag på Stavernfestivalen, men tok altså ikke turen innom Oslo i denne omgang. 

På verdensturné har han de siste årene heller ikke holdt konsert i Oslo, men nå tar han altså med turnéen «ED SHEERAN: +-=÷X TOUR», som han har reist verden rundt med til stor begeistring siden 2022, til den norske hovedstaden.

Blant annet har det vært fire utsolgte konserter i København, og Wembley stadion i London har blitt solgt ut hele fem ganger.

Debut på Rockefeller

Første gang Ed Sheeran spilte her til lands, var det i langt mindre skala, på Rockefeller i Mariboes gate, i 2012. Konserten var i utgangspunktet satt opp på den mindre intimscenen John Dee, men ble raskt utsolgt og flyttet. 

En av Europas ledende konsertarrangører, FKP Scorpio, som etablerte seg i Norge i 2018, er arrangør når verdensstjernen spiller i Oslo. 

Arrangøren mener nå at konserten på Ullevaal Stadion nærmest blir som intimkonsert å regne med briten som siden norgesdebuten har blitt en av nåtidens mest profilerte artister som har herjet hitlistene internasjonalt gjennom flere år.

Den populære britiske artisten kommer til Oslo neste sommer.

– Blir en «intim» konsert

Spotify har den Grammy-belønnede artisten 66,1 millioner månedlige lyttere. Hos nevnte strømmetjeneste var hiten «Shape of You» for øvrig den første låten til å nå 100 millioner abonnenter.

Fakta om Ullevaal Stadion:

  • Byggeår: 1925–26 
  • Kapasitet: 27.182*
  • Tilskuerrekord: 37.096
  • Totalt areal: 65.000 m²
  • Totalflate innenfor tribunene: 10.000 m²

* Kapasitet avhenger av produksjon og sikkerhetssoner

Kilde: Ullevaal Stadion

– Ed Sheeran er en av verdens absolutt største artister. Å få muligheten til å presentere hans første konsert i Oslo på 13 år, er en stor ære og en minst like stor glede. Selv om dette blir en «intim» konsert for Sheeran å regne, kan jeg ikke si at det føles slik for oss, sier Stian Pride og Tim Salvesen i FKP Scorpio i en pressemelding om konserten neste sommer.

– Kombinasjonen av universet han skaper med kun seg selv og loop-pedalen og med et band i særklasse, bys på det beste av to verdener. Det er åpenbart hvorfor etterspørselen av denne turnéen ser ut til å være utømmelig, legger duoen til.

De lover en produksjon man «sjelden har sett maken til» når Ed Sheeran inntar Ullevaal Stadion en 360-konsertopplevelse hvor scenen er på midtbanen og hvor publikum omringer den fra alle kanter.

Glad kulturbyråd

Ikke siden Bruce Springsteen, som for øvrig også tidligere har spilt på Ullevaal Stadion, spilte for totalt omkring 100.000 publikummere, fordelt på to utsolgte konserter, på Voldsløkka i juli i fjor, har det vært liknende storkonsert med en internasjonal artist innenfor Oslos grenser.

«Det har lenge vært en diskusjon om at Oslo ikke har store nok arenaer for å ta imot de største stjernene. Å få bruke Ullevaal Stadion er et steg i riktig retning for de norske konsertarrangørene», uttrykker konsertarrangøren selv i pressemeldingen.

− I tillegg til at det selvsagt er gøy at Oslo får være et stopp på verdensturnéen til Sheeran, så er dette også veldig viktig for byen av flere årsaker. Vi i byrådet har som mål å tilrettelegge for flere større arrangementer til byen, fordi det skaper liv og gir ringvirkninger til store deler av Oslos næringsliv. Jeg er derfor glad for at Ullevaal kan være arena også for stadionkonserter, uttaler kulturbyråd Anita Leirvik North.

Tar grep mot svartebørs

Billetter til Ed Sheeran-konserten 26. juli 2025 legges ut for salg kommende onsdag, den 10. juli, på Eventim.

«Ed Sheeran er kjent for å ta fansen sin, eller Sheerios som de kaller seg, på alvor. Derfor har han også vært med på å utvikle billettsystemet Eventim Pass, som er et forsøk på å beskytte fansen mot å bli lurt når de kjøper billetter til konsertene hans. Med Eventim Pass, hvor også billettene til konserten på Ullevaal blir lagt ut, får man billetten som er kjøpt i forveien inn i appen tett opptil konserten. På den måten har mange unngått å kjøpe falske billetter og dyre billetter på svartebørs», heter det i pressemeldingen fra arrangøren.

Powered by Labrador CMS