DEBATT

Fjerne beboerparkeringen, krever debattskribenten.

– Oslo må gjenåpnes etter pandemien

Oslo må gjenåpnes, for at byens næringer kan blomstre som aldri før. Fjern bompengene og beboerparkeringen for all overskuelig fremtid, til næringslivets og osloborgeres beste.

Publisert

Norge er i den største krisen siden andre verdenskrig, og Oslo har innført strenge tiltak for å holde smitten under kontroll. Men tiden etter pandemien burde bli brolagt med næringsfremende tiltak.

Oslo må gjenåpnes etter pandemien, og folk må kunne komme seg fra a til b, billig og raskt, uavhengig om man benytter bil eller kollektivtransport. Vi i Oslo FrP ønsker å fjerne bompengene og beboerparkeringen for all overskuelig fremtid, slik at hele byens befolkning kan nyte godt av butikker i vår hovedstad.

Les også: Frognerbeboere har ventet tre år på en avgjørelse om trikketraséen i Skovveien: — Dette er skandaløst

Arbeiderfiendtlig politikk

Selv i en tid da Arbeiderparti-byrådet ønsker at osloborgere skal unngå kollektivtransport og møter med mange personer per uke, velger man å heve prisen på bompenger. Denne gang gjøres det ved å belaste elbilene. Arbeiderpartiets arbeiderfiendtlige politikk fører til at arbeidere og de med lav inntekt ikke har råd til å kjøre bil.

For enkelte kan det koste nesten en hel månedslønn å måtte betale for bompenger. Dette rammer de med lav inntekt hardest. Slik vi i FrP har varslet, er nok ikke 2019 siste gangen byrådet velger å heve bompengetaksten.

Nei til bilfiendtlig ideologi

Vi i Fremskrittspartiet vil sette til rette for næringsfremende tiltak etter pandemien. Årene som kommer etter denne krisen må være preget av et næringsliv som blomstrer. Kundene må kunne klare å komme seg til sentrum og rundt om i resten av byen.

Beboerparkeringen må skrotes, og bomstasjonene må jevnes med jorden. Den bilfiendtlige ideologien til byrådet må vekk, og vi må tillate osloborgere å velge selv hva de vil benytte som fremkomstmiddel, uavhengig om det er bil, buss, T-bane, sykkel eller å ta beina fatt.

Gjenåpne Oslo

Oslo er i dag i en krise og næringene sliter mer enn på mange år. Som en gavepakke burde man tilrettelegge for næringsfremende tiltak når pandemien er over.

Oslo må gjenåpnes, for at byens næringer kan blomstre som aldri før. Vi i Oslo FrP ønsker å fjerne bompengene og beboerparkeringen for all overskuelig fremtid, til næringslivets og osloborgeres beste.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS