Mirjam Berg Abrahamsen får ikke kommentert Bane NORs Facebook-innlegg.

Brynsbakken-beboere utestengt fra kommentarfeltet til Bane NOR. – Det er ikke greit fra en statlig aktør

Den betente Brynsbakken-saken fortsetter å provosere. Nå møter flere på sensur og stengte kommentarfelt.

Publisert

Bane NOR skal bygge to nye spor i Brynsbakken for å løse opp i flaskehalsen som er der i dag, heter det på nettsiden deres.

Som et ledd i utbyggingen, mener de at Hylla, en husrekke fra 1850-tallet plassert mellom Vålerenga og Kværnerbyen, må fjernes. Aksjonsgruppa Vi har støy nok - bygg lokk ønsker å forhindre det. Problemet er at de opplever at de ikke når frem til det statlige foretaket.

Blir sensurert

Mirjam Berg Abrahamsen er blant initiativtakerne til aksjonsgruppa. Hun og andre fra gruppa har gjentatte ganger forsøkt å kommentere Bane NORs Facebook-innlegg, uten hell.

– Jeg skulle poste en tidligere artikkel om saken, men så at det ikke gikk an i kommentarfeltet. Jeg ble overrasket. Det er sjokkerende at Bane NOR ikke slipper til stemmer som er uenige.

Hun henviser til innlegget "Fakta om utsettelsen i Brynsbakken" og bemerker at det først var i dag det ikke lot seg gjøre å legge inn en kommentar.

– Da jeg skulle skrive noe mer om fakta som de har utelatt, kom det opp en merknad om at det er begrenset hvem som kan kommentere. Vi har prøvd, men opplever å bli sensurert. Vi får ikke lov til å kommentere. At de nå sensurerer de som har andre perspektiver, er ikke greit fra en statlig aktør.

Ikke opplevd lignende

Leder i Vålerenga vel, Hege Stensrud Høsøien, reagerer også på hvordan situasjonen håndteres.

– Bane NOR har gjennom hele sakens forløp kommunisert at de ønsker å legge til rette for dialog og medvirkning, mens lokalmiljøet har klaget på at de nettopp ikke har gjort dette.

I likhet med Abrahamsen, har Høsøien bitt seg merke i stengte kommentarfelt.

– Mange har postet kommentarer som utfordrer argumentene og presenterer fakta Bane NOR har valgt ikke å legge fram. Vi har ikke vært borte i virksomheter som sensurerer kommentarfelt på denne måten, ikke fra hatefulle ytringer, men fra saklige innlegg som argumenterer for et annet syn på saken. Det er oppsiktsvekkende.

Bane NOR opplyser søndag kveld til VårtOslo om at det nå skal være mulig for aksjonsgruppa å kommentere.

Powered by Labrador CMS