Oslo 20230827. Mye vann i veibanen og en bil som er forlatt under togbroen ved Skøyen stasjon i Oslo. Nattens kraftige regnvær har ført til overvann og stengte veier.Foto: Erik Flaaaris Johansen / NTB
Mye vann i veibanen og en bil som er forlatt under togbroen ved Skøyen.

Det vil bli bedre i Oslo, men hold deg oppdatert! Stengte veier og toglinjer etter det kraftige regnet

Situasjonen på veiene i Oslo vil bedre seg utover dagen. Men flere hovedveier og toglinjer var stengt søndag morgen.

Publisert

Meldingen om å unngå å kjøre inn mot Oslo sentrum ble sendt ut da det regnet som verst, men nedbøren har avtatt ut over morgenen. 

Dermed ventes det at situasjonen bedrer seg i løpet av formiddagen.

- Følg anvist omkjøring

– Folk må holde seg oppdatert på den strekningen de skal kjøre og regne med litt forsinkelser siden det er noen stengte veier og redusert fremkommelighet, sier Vegtrafikksentralens trafikkoperatør Tone Sorken til NRK søndag morgen.

Ved 7-tiden var det blant annet stengt på E6 etter Ryen i retning Moss.

– Der er det oversvømmelse som dekker både inngående og utgående. E18 Mosseveien er stengt i inngående, men mulig å passere sørover. E18 ved Sjølyst er stengt, så der er det omkjøring på Ringveien, sier Sorken.

En bil sto søndag morgen forlatt i vannet under togbrua ved Skøyen.

Ifølge Yr.no vil det fortsatt være fare for regn i Oslo utover søndag. Men mengdene vil avta noe, og fra kvelden er det meldt oppholdsvær. 

Mandag er det varslet skyet vær med lite eller ingen nedbør.

Politiet i Oslo opplyste i 8-tiden at det fremdeles var mye vann på sentrale veinett.

– Vi henstiller bilister til å følge de anviste omkjøringene, skriver politiet på X/Twitter.

Forsinkelser og innstilte tog

Ellers på Østlandet er en rekke veier stengt på grunn av oversvømmelse. Også for skinnegående trafikk har vannmengdene ført til problemer.

På Østfoldbanen opplyser Bane Nor at det kan oppstå forsinkelser på grunn av store mengder vann på stasjonsområdet, mens Bryn stasjon er stengt for togtrafikk på grunn av flom. Her varsler Bane Nor en ny oppdatering klokka 12.

– Ved Lørenskog er det store vannmengder ved stasjonsområdet, og alle tog går fra spor 1, skriver Bane Nor, som varsler ny oppdatering klokken 12.

– Du må regne med forsinkelser og innstillinger, skriver Bane Nor på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS