Babacar Sarr ble frifunnet for voldtekt i tingretten, men dømt til å betale oslokvinnen 150.000 kroner i erstatning. Dommen ble anket, men nå er kvinnen død og saken henlegges.

Politiet henlegger saken der tidligere Molde-spiller var mistenkt for voldtekt av en oslokvinne

Påtalemyndigheten har henlagt voldtektssaken mot tidligere Molde-spiller Babacar Sarr. Årsaken er at kvinnen bosatt i Oslo døde i juni.

Publisert

Dødsfallet er ikke relatert til straffesaken, men nå er voldtektsanklagene mot Babacar Sarr henlagt, skriver Nettavisen.

— Jeg skjønner at den er henlagt når det ikke er gjennomført noe rettslig avhør av henne, sier oslokvinnens advokat John Christian Elden til avisen.

Ble frifunnet i tingretten

— Det er av hensyn til forsvaret og Sarr at man ikke kan gå videre med saken. Men det er svært uheldig at man kommer i den situasjonen, sier Elden.

Voldtekten av kvinnen skal ha skjedd i slutten av 2013 eller begynnelsen av 2014 i Sarrs bolig i Sogndal, ifølge kvinnens forklaring til politiet. Sarr har hele tiden nektet straffskyld.

Påtalemyndigheten sier de ikke hadde annet valg enn å henlegge saken. Kvinnen var bosatt i Oslo.

Sarr vært anklaget for voldtekt i tre saker i Norge, samt én i Sverige i 2015.

Han ble i 2018 frifunnet i tingretten for en angivelig voldtekt begått i Molde året før, men ble dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning. Påtalemyndigheten anket, og Sarr er fortsatt internasjonalt etterlyst i denne saken, skriver avisen.

Senegalesiske Sarr forlot Molde i 2019. Før det spilte han i Start og Sogndal.

Powered by Labrador CMS