Overblikket

Den gamle Vålerenga-helten Jørgen Karterud kjørte tidvis karusell rundt motstanderne. Foto: André Kjernsli

Jeg har en drøm for hockey-sluttspillet

Jeg har en fuktig drøm som inkluderer at Stavanger velger oss i semifinalene. Høye som Oslo Plaza på seg selv, går de på en av tidenes største skreller mot Vålerenga.

Publisert

Før Grüners havari hjemme sist søndag, var Vålerenga bærer av en lite flatterende rekord, vi hadde seks kamper på rad med tap til full tid. Etter 06.11 minutter i Grünerhallen ledet Vålerenga 4-0, og Thomas Olsen hadde gjort hattrick.

Etter det ble det aldri spennende, selv om Grüner satte to pucker bak Steffen Søberg i løpet av det som for dem måtte være et mareritt av en kamp.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Med 8-2 skulle man tro Vålerenga hadde vind i seilene da Stjernen kom på besøk torsdag aften. Ikke bare hadde man en sterk seier over Grüner i bagasjen, men en av våre gamle helter kom hjem; Jørgen Karterud. Og Jørgen Karterud leverte.

Kjørte karusell med motstanderne

Han kjørte tidvis karusell med motstanderne. Så lenge vi har pucken kan ikke motstander score, og Karterud hadde mye puck. Han fikk ikke omsatt dette i poeng før i overtid. Da fikk han 2. assist på Kalle Ekelunds scoring.

Karterud er vår ut sesongen 2020/21 i første omgang.

Han har helt sikkert i kontrakten sin at han kan reise hvis det kommer et seriøst bud fra en bedre liga, men sånn er det bare å være en liten hockeynasjon.

I to sesonger har Vålerenga en avtale om å holde på Jørgen Karterud. Foto: André Kjernsli

Ikke til å kjenne igjen

Uansett, kampen mot Stjernen kjørte seg altså fast i 3-3 og gikk som man skjønner til overtid, sudden death. Normalt skulle Vålerenga vasket isen med Stjernen, men det var før, tidligere i denne sesongen. Nå, med nye importer og ny giv rundt laget på alle måter, er Stjernen plutselig ikke til å kjenne igjen.

De vinner kamper.

De har blitt en seriøs utfordrer til å passere oss på tabellen og kanskje hente inn Frisk Asker. Faktisk tror jeg Lillehammer er i ferd med å implodere, de har 51 poeng på 31 kamper, vi har 30 kamper og 47 poeng. Frisk Asker har 50 poeng og like mange kamper spilt som oss. Stjernen ligger 6 poeng bak oss.

Jeg har en drøm

Jeg har en fuktig drøm som inkluderer at vi tar 4. plass i serien, så får vi Narvik i kvartfinalene fordi ingen over oss på tabellen vil ha dem på grunn av reisekostnader og belastning. I min drøm har vi ikke budsjettert med semifinaler, og siden vi tar Narvik over fem kamper går vi ikke konkurs, da semifinaler er penger i lomma.

Stavanger velger oss i semifinalene, og høye som Oslo Plaza på seg selv går de på en av tidenes største skreller. Tommy Kristiansen går sur etter 05.22 av første kamp og benytter stort sett semifinalene til å forsøke komme seg ut av utvisningsboksen. Når Tommy blir sur mugner hele laget.

I og med at Storhamar som normalt er ryggradsløse makter de ikke å kue hockeymastodonten fra Asker, hele Norges gullgutter. Siden Asker er såpass små ser vi ingen grunn til å legge hjemmekampene våre til Gjøvik.

2-4. Det er en drøm. Ingen jinx.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

Les flere overblikk her.

Powered by Labrador CMS