MIN JULEFERIE

Arve Juritzen sammen med datteren Aida. Julen tilbringer de to alltid sammen hjemme på Ullern.

– Som oftest pleier min datter og jeg å reise til varmere strøk i romjulen og nyttårshelgen, men i år måtte dette flyttes på

Det er datteren som står for de fineste juleminnene og julegavene til Arve Juritzen (63). Romjulstur sammen til varmere strøk måtte vike, men i den «blå uken» i februar, er han ikke i tvil om hvor han skal sette kursen.

Publisert

Arve Juritzen er for mange kanskje best kjent som TV-programleder, med blant annet «Big Brother», «Vil du bli millionær?» og «TV 2 hjelper deg» på merittlisten, samt som journalist, redaktør og forlegger. 

Etter høstens kommunevalg, møter han imidlertid som fast bystyrerepresentant for Høyre.

63-åringen, opprinnelig fra Pukerud utenfor Drammen, bor på Ullern og er pappa til Aida (19).

«Min juleferie»

I denne spalten spør VårtOslo ulike Oslo-folk om hva de bruker juleferien på samt hvilket forhold de har til julen.

– Hvor og med hvem tilbringer du juleferien – hva bruker du helst tiden din på da?

– Julaften feires alltid hjemme hos min datter og meg på Ullern sammen med utvidet familie. Det er veldig koselig, forteller Arve.

– Som oftest pleier min datter og jeg å reise til varmere strøk i romjulen og nyttårshelgen, men denne gangen måtte dette flyttes på, så nå sitter jeg og skriver på et foredrag. 

– I februar pleier vi å dra til Svalbard i den «blå uken» – det er helt magisk. Jeg håper å få til noen dagers tur med hundeslede innover villmarka også i år, forteller Høyre-politikeren som ser frem til blått skumringslys i nord litt senere i vinter.

– Jeg håper å få til noen dagers tur med hundeslede innover villmarka også i år, sier Arve om Svalbard-turen som venter i februar.

– Hva har desember i hovedstaden bydd på for deg?

– Først og fremst veldig mye jobb på Rådhuset. Byens budsjett på 100 milliarder skulle gjøres mest mulig blått i løpet av noen uker, og siden jeg er Høyres fraksjonsleder for byutvikling, har jeg møtt over 40 utbyggere. Mange håper på å snu avslag nå som nytt bystyre har tatt over. Noen vil bli fornøyd, mens andre vil bli skuffet.

– Hva er ditt beste juleminne?

– Det var fantastisk å oppleve julen gjennom min datter i de årene hun begynte å forstå at dette er en helt spesiell tid på året.

– Hva er den fineste gaven du har fått?

– Beklager, men det blir flere klisjeer: Alle ting min datter hadde laget selv, tegninger, kopper, julepynt – alt er tatt vare på.

Datteren Aida står for Arves beste juleminner.

– Hva spiser du helst til jul og nyttår?

– Ribbe som jeg steker, min søsters medisterkaker og julepølse fra butikken. På nyttårsaften er det hummer.

En Svalbard-tur i starten av året hører med for 63-åringen som bor på Ullern.

– Hva er dine håp for det nye året? 

– I år er jo ikke «fred på jord» bare en tom frase. Jeg synes det er forferdelig å tenke på at alle de grusomme lidelsene i Ukraina, på Gaza og i mange afrikanske land kunne vært unngått hadde det ikke vært for noen maktsyke menn.

Powered by Labrador CMS