MIN JULEFERIE

– Jeg tror ikke det er en eneste julefilm på Netflix som går usett her, forteller 18-åringen.

Arina (18) ble historisk som Oslos yngste i bystyret. I juleferien kobler hun av: – Der finner du den beste kakaoen i hele Norge, om ikke verden!

Arina Aamir er ikke i tvil om hvor du finner byens beste kakao og elsker stemningen i Oslos julegater. Den spesielle måten hun brukte julaften på i Pakistan for åtte år siden, er likevel julen som har gjort aller mest inntrykk.

Publisert

Som 12-åring debuterte Arina Aamir som forfatter med boken «En norsk muslims historie», som 15-åring fikk hun prøve seg som statsråd for en dag i regi av Plan International og som 18-åring ble hun valgt inn som den yngste representanten i Oslos bystyre for Høyre.

«Min juleferie»

I denne spalten spør VårtOslo ulike Oslo-folk om hva de bruker juleferien på samt hvilket forhold de har til julen.

Hun fulgte med det i fotsporene til mamma Afshan Rafiq (48) som i 1995 ble den første kvinnen i bystyret med ikke-vestlig bakgrunn for samme parti, og seks år senere også den første stortingsrepresentanten med minoritetsbakgrunn. Også pappa Aamir Javed Sheikh (53) er Høyre-politiker med fortid som bystyrerepresentant i hovedstaden.

Eplet har med det ikke falt langt fra stammen, og milepælene har allerede stått i kø for 18-åringen fra Høybråten, som ved siden av å være samfunnsengasjert bystyrepolitiker, «bare» er en vanlig skoleelev som går siste år ved studiespesialiserende linje på Oslo Private Gymnasium. Som de fleste andre elever, sørger hun for å utnytte juleferien til fulle.

18-åringen koser seg med bringebærterte på Grains bakeri på Frysja. Den beste kakaoen får man imidlertid på Frognerseteren, synes hun.

– Hvor og med hvem tilbringer du juleferien – hva bruker du helst tiden din på da?

– Julen tilbringes alltid mye med familien, men også med gode venner. Jeg er glad i å lese bøker, men får ikke alltid tid til det i hverdagen, så juleferien brukes alltid på å lese noen bøker – og julefilmer, alltid! Tror ikke det er en eneste julefilm på Netflix som går usett her!

– Hva har desember i hovedstaden bydd på for deg?

– Desember er alltid en måned hvor man føler ekstra på samhold og et fellesskap. Det føler jeg ekstra på her i Oslo også, sier 18-åringen og fortsetter:

– Jeg er veldig glad i den flotte julestemningen i hovedstaden med all pynten og lysene. Jul i Vinterland er en årlig tradisjon som må besøkes, men også kakao på Frognerseteren. Der finner du den beste kakaoen i hele Norge, om ikke verden!

Arina i snøen utenfor huset på Høybråten pyntet opp i pakistansk antrekk på julaften i år da kusinen giftet seg.

– Hva er ditt beste juleminne?

– En jul da vi feiret i Pakistan og brukte julaften på å gi middag til fattige barn som ikke har råd til å spise kjøtt selv. Det var veldig fint og gjorde sterkt inntrykk. I Norge er vi så heldige og spiser kjøtt og mat generelt som om det er en selvfølge. Slik er det ikke overalt. 

– Hva er den fineste gaven du har fått?

– Å se hvor takknemlige og glade de barna var da de fikk den middagen den julen i 2015. Ingen materialistisk gave kan sammenlignes med den gleden du får når du gleder andre. 

– Hva spiser du helst til jul og nyttår?

– Det varierer veldig, men jeg er glad i torsk på denne tiden av året, og indrefilet er alltid en vinner! 

I restauranten på toppen av Radisson Blu Plaza får man den flotteste utsikten man kan finne i Oslo, mener Arina.

– Hva er dine håp for det nye året? 

– At verden blir mer fredelig. At vi legger uenigheter og konflikter til side og heller jobber for å skape en verden som er et tryggere og bedre sted for oss alle. Da er det første steget å legge ned våpnene, og heller bruke sine stemmer for å tale mot den uretten en opplever, sier den unge bystyrerepresentanten som mener Oslo må gå foran som et godt eksempel:

– Budskapet til Oslo som jo er en fredsby, byen der fredsprisen deles ut, tror jeg det er mange som trenger det kommende året. Da er det enda viktigere at vi går frem som gode eksempler på hva nestekjærlighet og medmenneskelighet egentlig handler om.Powered by Labrador CMS