«Køfare» varsles det om på dette skiltet ved Kirkeveien like ved Frognerparken. Heller ikke trikk og buss går som normalt lørdag.

Varsler kø og kaos i kollektivtrafikken: – Vil ikke være mulig å krysse noen punkter

Skal du ta deg frem i hovedstaden lørdag, må du smøre deg med tålmodighet og muligens legge om ruta.

Publisert

Årsaken til de store omveltningene i trafikkbildet i Oslo med stengte veier og omkjøringer lørdag 4. mai, er at Holmenkollstaffeten gjennomføres med rekordmange deltakere og 4900 påmeldte lag som fordelt på rundt 73.000 etapper, skal ta seg gjennom byens gater.

Startskuddet for løpet går klokken 13.00, som er en time tidligere enn tidligere år, men alt fra formiddagen påvirkes omgivelsene trafikkmessing. Holmenkollstafetten vil holde på frem til cirka klokken 19.30 og sperring av løypa varer frem til siste løper har passert.

– All kjøring i løypa er forbudt. Dermed vil alle veier og parkeringsplasser som munner ut i traséen bli sperret. Forbudet mot kjøring gjelder også beboere med oppkjørsel eller garasje som munner ut i traséen, opplyser arrangør IK Tjalve i et nabovarsel.

Skilt for køfare

Her har de også varslet om parkeringsrestriksjon og «stopp forbudt»-skilt langs løypa som medfører at alle biler parkert etter midnatt på løpsdagen, vil taues vekk.

Løypekartet for lørdagens løp.

– Beboere som blir sperret inne og kan komme til å ha behov for å kjøre bil mens løpet pågår, anbefales å parkere bilen utenfor løypa på forhånd, påpekte arrangøren i denne forbindelse.

Her kan det bli kø lørdag.

– Det vil ikke være mulig å krysse løypa på noen punkter i traséen annet enn via Ring 3. Alle som bor innenfor løypa kan bruke Ring 3 som utfartsvei, heter det fra arrangøren.

På Ring 3 Tåsentunnelen er det som kjent allerede gjeldende innsnevring som tidvis har ført til kø og utfordringer i kollektivtrafikken. Både Statens vegvesen og Ruter anbefaler her allerede andre ruter og alternative transportmetoder.

«Køfare / stengt» står det å lese på skilt satt opp ved Ring 2 på Majorstuen i forbindelse med Holmenkollstafetten.

Holmenkollstafetten vil prege trafikkbildet i byen gjennom store deler av dagen.

– Publikum som har behov for å kjøre opp til Holmenkollen under løpet, kan benytte omkjøring fra Røa i Ankerveien–Måltrostveien–Trostefaret–Lillevannsveien–Setra vei til Holmenkollveien, opplyser arrangøren.

Avbøtende tiltak for å minske konsekvenser for beboerne:

 • Betongsperringer i krysset Arnebråtveien/Sturlas vei fjernes for å gi adkomst for beboere i området begrenset av Holmenkollveien, Stasjonsveien, Hemingveien, Sturlas vei, Arnebråtveien og Bernhard Herres vei.
 • Bommen på sykkelveien i topp av Hagan terrasse åpnes for å gi adkomst for beboere i Sørbyhaugen og Hagan terrasse.
 • Betongsperringer i Konventveien fjernes for å gi adkomst for beboere i Gullkroken, Konventveien, Bekkeliveien, Bekkelibekken, Bekkelistubben, Guldberglia og Nedre Silkestrå.

Kilde: IK Tjalve

Innstiller busslinjer

Kollektivtrafikkens linjer på både buss, trikk og T-bane vil bli påvirket på grunn av Holmenkollstafetten.

– 4. mai er det klart for folkefest i Oslo, og dette påvirker kollektivtrafikken. Buss og trikk viker for løperne i sentrum, og det settes inn ekstra kapasitet på linje 1 for å få løperne og publikum tilbake til sentrum etter løpet, informerer Ruter.

19-trikken og 25-bussen er blant linjene som påvirkes lørdag.

Busser stanses fra klokken 10.30 til 20.00, mens trikker stanses fra klokken 11.00 til 20.00.

Trikkens linje 11, 12, 17, 18 og 19 og bussens linje 20, 21, 25 og 37 vil få sine kjøremønstre påvirket i form av omkjøring. Linje 40, 45 og 46 innstilles. For sistnevnte settes det opp midlertidige erstatningslinjer som beskrevet under.

Midlertidige erstatningslinjer for buss:

40X (ny midlertidig linje Øvre Sogn–Smestad–Majorstuen):

 • Stopper ved følgende holdeplasser: Øvre Sogn, Gaustadveien, Gaustad sykehus, Rikshospitalet, Gaustad, Risbakken, Smestad, Heggeli, Borgen, Volvat, Majorstuen.
 • Starter fra plattform «J» i Sørkedalsveien på Majorstuen (holdeplassen som normalt betjenes av linje 28 og 45 mot Smestad).
 • Første avgang fra Øvre Sogn er klokken 10.45 og siste avgang er klokken 20.15.
 • Første avgang fra Majorstuen er klokken 11.15 og siste avgang er klokken 19.45.

 

46X (ny midlertidig linje Ullerntoppen–Hovseter–Jarbakken–Voksen skog):

 • Stopper ved følgende holdeplasser: Ullerntoppen, Aslakveien, Ostadalsveien, Hovseter T, Hovseter skole, Hovseterhjemmet, Orebakken, Jarbakken, Nordre Jarbakken, Sagstua, Himstadplassen, Liabakken, Åsly, Grindbakken og Voksen skog.
 • Går hvert kvarter og gir overgangsmuligheter til T-banens linje 2 på Hovseter.
 • Første avgang fra Ullerntoppen til Voksen skog er klokken 11.00, og siste avgang er klokken 19.30.
 • Første avgang fra Voksen skog til Ullerntoppen er klokken 10.40, og siste avgang er klokken 19.40.

Kilde: Ruter

– Skal du reise gjennom sentrum er det enklest å benytte T-banen eller toget. Reiseplanlegger og Ruter-appen er oppdatert med endringene, oppfordrer kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter.

Trikken stopper ikke i Bogstadveien store deler av lørdagen.

– Husk solkrem og rikelig med vann

Værmessig lover for øvrig Meteorologene på X Holmenkollstafett-deltakerne lettskyet vær og sol i Oslo med temperatur over 20 grader.

– Husk solkrem og rikelig med vann, er oppfordringen fra Meteorologene.

Stafetten streames på holmenkollstafetten.no.

Oppdatert: Like etter klokken 19.00 meldte Oslo-politiet i en oppdatering at Holmenkollstafetten var offisielt avsluttet, at samtlige sperringer var fjernet og at trafikken igjen gikk som normalt.Powered by Labrador CMS