� Du er en del av den politiske eliten og pendler til den fine byen vår, sier Raymond Johansen (Ap) til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sint Raymond Johansen: — Slutt å kødd med Oslo!

� Vis folk her i Oslo mer respekt. Folk er folk, uansett om de bor på bygda eller i byen, sier en sint byrådsleder, Raymond Johansen (Ap), til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Publisert

— Du er en del av den politiske eliten sjøl, Trygve Slagsvold Vedum, og pendler til den fine byen vår i arbeidsukene dine. Da bør du også vise alle folka som bor her hele uka mer respekt, for folk er folk uansett om de bor på bygda eller i byen, skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på Twitter.

Byrådsleder Raymond Johansen åpner twittermeldingen med kraftsalven:

— Slutt å kødd med Oslo.

Og Johansen fortsetter med å hamre løs på Arbeiderpartiets tidligere regjeringspartner, Senterpartiet og partileder Trygve Slagsvold Vedum. Byrådslederen er ikke nådig i sitt forsvar for Oslo og byens innbyggere.

— Folk som sykler til jobb har alt å si

Det er utspillet fra Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum i VG sist helg som har hisset opp Oslos byrådsleder. Der sier blant annet Sp-leder Vedum om rovdyrstriden og ulvejakt følgende:

— Og så opplever folk at de som lever med utfordringene nært på kroppen, de har lite å si, mens de som da kan sykle på jobb i departementene her i Oslo, de har alt å si, sier Slagsvold Vedum til avisen.

Tirsdag kveld marsjerte Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på Karl Johans gate mot regjeringens ulvepolitikk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Senterpartilederen har også følgende å si til VG om folk i Oslo:

— Det ligger mange paradokser i dette. Det “politisk korrekte” er at vi skal spise mindre kjøtt, i Oslo kommune skal man til og med sørge for at man på sykehjemmene spiser mindre kjøtt, formodentlig uten å spørre de eldre selv. Men å reise på en helgetur til New York, det stilles det nesten ingen spørsmålstegn ved, sier Vedum.

Intervjuet er egentlig en større sak der Vedum forteller hvordan han mener Frps makt kan bekjempes. Men nå har VG-intervjuet i stedet terget en av samarbeidspartnerne i et rødgrønt samarbeid.

Byrådsleder som ivrig jeger og distriktsvenn

Arbeiderpartiets tidligere så mektige partisekretær, Raymond Johansen, har siden Sp-Vedum var statsråd og "i seng" med Ap, blitt byrådsleder i Oslo. Johansen er født og oppvokst på Oslos indre østkant.

I voksen alder har Raymond Johansen bodd flere tiår i Groruddalen. Samtidig som Oslos byrådsleder også er en ivrig jeger og friluftsmann med kjærlighet til distriktene. Det gjør at Ap-politikeren virkelig hisser seg opp.

— Det må gå an å ta opp utfordringer som finnes i distrikts-Norge og bygde-Norge uten at man samtidig skal si noe negativt og karikere Oslo og folk som bor der. Jeg ønsker en debatt om hvordan du skal klare å ha livskraftige distrikter, men jeg finner meg ikke i at Oslo og Oslo-folk skal karikeres som en del av den debatten, sier Raymond Johansen til VG.

Powered by Labrador CMS