To ganger måtte politiet rykke ut til to forskjellige steder sentralt i Oslo etter at vitner observerte menn med pistol. Foto: Arnsten Linstad

To menn pågrepet med pistol. Først i Bogstadveien og deretter i Brugata

Lørdag formiddag i Bogstadveien går en mann rundt med en pistol i hånden. Senere samme dag, ser et vitne en mann med pistol i bukselinningen i Brugata.

Publisert

Begge mennene ble raskt pågrepet av politiet. I Bogstadveien fikk politiet melding om mannen som gikk med en pistol i hånden klokken 10.06. Sju minutter senere var mannen pågrepet.

— Pistolen var ikke ladd, og han gikk bare rundt med den i hånden. Men å gå rundt med våpen i et område med mye ferdsel er noe vi tar alvorlig, sier operasjonsleder Vidar PedersenOslo politidistrikt til VG.

Pågrepet i Brugata uten dramatikk

Ved 19-tiden lørdag kveld fikk politiet på nytt inn melding om at en mann var sett med pistol i Oslo sentrum. Denne gangen kom meldingen etter at vitner hadde sett en mann med pistol i bukselinningen i Brugata.

Pistolen viste seg å være en startpistol. Som til forveksling ser helt identisk ut med et skarpt skytevåpen.

— Politiet pågrep en person i besittelse av en startpistol. En melder hadde observert pistolen i bukselinningen på pågrepne. Han ble pågrepet rolig og kontrollert, skriver politiet på Twitter.

Powered by Labrador CMS