Folkeaksjonen nei til mer bompenger, FNB, er klare til å stille liste ved høstens kommunevalg i Oslo. Fra venstre mot høyre: Truls Tunmo (ikke aktiv i FNB) mot Bjørn Revil , Britt Fossum, Per Ivar Bergo, Christin Tintin, Cecilie Lyngby, Samrand Kezhri, Paal Martin Sharman og Daniel Stephanek. Foto: Cecilie Lyngby

Protestparti mot bompenger stiftet i Oslo. Stiller liste ved høstens kommunevalg

Det rogalandsbaserte partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger, FNB, har fått en avlegger i Oslo. � Nå er partiet klar for å stille liste ved høstens kommunevalg, sier Cecilie Lyngby.

Publisert

For VårtOslos lesere er Cecilie Lyngby kjent som aksjonisten bak organisasjonen med Facebook-siden "Ja til miljø, nei til økte bompenger"

I tillegg ble Lyngby landskjent da hun først arrangerte en rekke store bomprotester i Oslo, og deretter ble stanset av politiet og fratatt førerkortet under en kjør sakte-aksjon mot bompenger i fjor høst.

Toppkandidat fra MDG

— Jeg støtter stiftelsen av Folkeaksjonen nei til mer bompenger, FNB, i Oslo. Men det er ikke aktuelt for meg å stå på kommunevalglista, sier Cecilie Lyngby til VårtOslo.

� Jeg støtter opp om Folkeaksjonen nei til mer bompengers liste i Oslo, sier Cecilie Lyngby. Foto: Privat

— De øverste plassene på lista overlater jeg til andre flinke folk. Jeg konsentrerer meg mer om landsdekkende arbeid for "Ja til miljø, nei til økte bompenger". Vi samarbeider blant annet nå med KNA, Kongelig Norsk Automobilklub, forteller Lyngby.

På Facebook-siden "Ja til miljø, nei til økte bompenger" ligger et foreløpig fylkespartiprogram for FNB Oslo. I løpet av de nærmeste ukene vil også valglisten være klare, får VårtOslo opplyst.

Blant toppkandidatene til det nye Oslo-partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger, FNB, er selvstendig næringsdrivende Daniel Stephanek og forfatter og lærer Bjørn Revil. Førstnevnte har faktisk en politisk fortid i både Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet. I MDGs lokallag på Nordstrand i Oslo hadde Stephanek til og med vervet som nestleder.

— Min rolle i Folkeaksjonen nei til mer bompenger i Oslo er jo blant annet at jeg er opptatt av miljøet og har kunnskap om miljøpolitikk. Og jeg kjenner godt til grønn næringsutvikling, sier Daniel Stephanek til VårtOslo.

Marka-forfatter og quizmaster på Løkka

— Men er dere ikke først og fremst et protestparti?

— Nei, vi er et seriøst politisk parti som stiller til valg med eget partiprogram. Vi er stiftet på bakgrunn av at vanlige folk i Oslo opplever at de ikke blir hørt. Alt handler om indre by og de indre bydelene. Og Oslo er alt for sentralstyrt. Folkeaksjonen nei til mer bompenger handler også om å sikre gode oppvekstvilkår for barn i Oslo og ikke minst at folk skal føle de får noe igjen for alt de bidrar med til fellesskapet, sier Stephanek.

Daniel Stephanek er en av de aktuelle toppkandidatene for Folkeaksjonen nei til mer bompengers liste ved høstens kommunevalg i Oslo. Foto: Privat

Lærer og forfatter av flere bøker om oslomarka, Bjørn Revil, er også en av de potensielle toppkandidatene når Folkeaksjonen nei til mer bompenger stiller liste ved kommunevalget i Oslo til høsten. For mange på Grünerløkka er Revil også kjent som quizmaster på puben O`Reilly i Markveien.

— Snobbete venstreside

Bjørn Revil er lærer, forfatter og quizmaster. Foto: Gyldendal

— Jeg engasjerer meg mot bompenger og parkeringsforbud fordi jeg tror det rammer vanlige mennesker. Eldre som er avhengige av bil mister kontakten med hverandre og får muligheten til å besøke familiene sine redusert. Aleneforeldre som må bruke bil for å rekke å kjøre barna i barnehagen. Barnefamilier i tidsklemme og pengeklemma mister muligheter til å gi barna sine sosiale tilbud som å komme på trening eller til venner, sier Bjørn Revil.

— Det er rett og slett leit at den politiske venstresiden i Oslo tråkker på vanlige folk på en snobbete måte. Og at de i tillegg er så moraliserende overfor alminnelige mennesker i byen vår, sier forfatteren, læreren og quizmasteren.

Powered by Labrador CMS