– Det er ingenting grønt ved å bygge 600 parkeringsplasser midt i byen, mener Arne Haabeth. Illustrasjon: Grønnere Oslo

Det er ingenting grønt med å bygge et parkeringshus med 600 plasser på Frogner

Hvorfor skal innbyggerne i bydel Frogner få nabolaget omgjort til en anleggsplass og utsettes for støy, lastebiler og anleggstrafikk, for å bygge et parkeringsanlegg det ikke er bruk for?

Publisert

Firmaet Grønnere Oslo ønsker å bygge et parkeringsanlegg med 600 plasser på Frogner. Det vil si, de kaller det ikke et parkeringsanlegg, men et «mobilitetshus».

Her skal det komme elbil-lading, sykkelverksted og bildeling, ifølge selskapet, som altså, ifølge sitt eget navn, vil gjøre Oslo grønnere. Men dette selskapet har valgt en dårlig vei til målet. Det er nemlig ingenting grønt ved å bygge 600 parkeringsplasser midt i byen.

Vanvittige mengder trafikk

Beboerne i Frogner har allerede begynt å klø seg i hodet. Et parkeringsanlegg? Bydelen har akkurat fått beboerparkering, som har frigjort hundrevis av parkeringsplasser til innbyggerne. Det siste man trenger i dette området er at det legges til rette for mer biltrafikk. For om man legger til rette for mer biltrafikk, så får man nettopp det. 600 parkeringsplasser vil generere vanvittige mengder trafikk på et lite og konsentrert område.

Hvorfor skal innbyggerne få nabolaget omgjort til en anleggsplass og utsettes for støy, lastebiler og anleggstrafikk for å bygge et parkeringsanlegg det ikke er bruk for? Og hvorfor skal lokale sykkelreparatører få konkurranse fra et anlegg inne i et fjell?

Grønnvasket fjellprosjekt

Plan- og bygningsetaten har allerede avvist prosjektet. Det samme har lokale velforeninger gjort, og det bør også byrådet gjøre. Frogners innbyggere har fått bedre plass i gatene. De fortjener også flere ladepunkter, bedre muligheter for bildeling og flere sykkelveier og andre gode mobilitetstiltak. Men ingen av disse løsningene krever et gigantisk parkeringsanlegg inne i et fjell. Vi kommer ikke til å støtte dette grønnvaskede prosjektet.

Powered by Labrador CMS