Simen Kvia-Egeskog skåret for Skeid mot Kongsvinger

Skeid vartet opp med sin beste kamp på mange måneder

Skeid-trener Arne Erlandsen har lovet og lovet fremgang, men fram til mot Kongsvinger har den uteblitt. Så kom fremgangen. Men det skjedde dessverre i en kamp som også markerer nedrykk for Skeid.

Et positivt Skeid kom ut i 4-3-3-formasjon, og fikk flere gode sjanser allerede i åpningsminuttene.

Samtidig slet torshovgutta stort foran eget mål, hvor storvokste Kongsvingerspillere herjet.

Skeid tar ledelsen

Etter 26 minutter skårer Skeid. Johnny Buduson spiller til Simen Kvia Egeskog, som kommer løpende inn foran Kongsvinger-målet. Egeskog skårer sikkert.

Sjelden har vi hørt en mer tyst bortetribune. Det ble rett og slett stille fra de røde og hvite Kongsvinger-tillhengerne. Det tok imidlertid ikke mer enn et par minutter før det igjen sto likt i målprotokollen.

Skeid klarte ikke å klarere skikkelig, og til slutt fikk Martin Vinjor satt ballen i mål til 1-1.

Skeid gikk offensivt til verks, og  det hele kulminerte med en stor trippelsjanse som to ganger ble reddet på streken av kongsvingerforsvaret.

Problemer med høye innlegg

Skeid holdt unna i ti minutter i andre omgang. Et frispark ble slått høyt inn foran mål, og Skeids problem med å rydde unna ble nok en gang lagets bane.

Resten av kampen var det Skeid som lå over i ballinnehav.

Henning Tønsberg Andresen var tilbake fra skade med spillelyst og trøkk.

Da Skeid fikk en identisk sjanse som den Kongsvinger skåret sitt første mål på, traff skuddet fra skeidspilleren Kongsvingers keeper i brystet i det han reiste seg opp.

Dermed stopper Skeids opphold på nivå to med to sesonger. Veteran Johnyy Buduson tok seg god tid til å deppe før han ruslet i garderoben.

- Det er mange faktorer som har gjort at vi har havnet der har havnet. Kort fortalt er det jo at vi slipper inn for mange mål, og at vi ikke er gode nok offensivt, sier Buduson.

- Når vi slipper inn mer enn to mål pr. kamp i snitt, kan vi ikke vinne. Så gode er vi ikke offensivt, sa den rutinerte spissen.

Samtidig uffer han seg over egen form i år, og det spørs vel om vi får se den populære spissen satse ett år til.

Respekt for klubb og supportere

- Det var veldig gøy å spille kamp igjen. Vi gir alt i denne kampen. Det må vi gjøre av yrkesstolthet, av respekt for motstanderne, og i respekt klubben og for Skeidoksene, sa Henning Tønsberg Andresen

Han har vært ute med en strekkskade i lang tid denne sesongen. Mot Kongsvinger kom han inn i andre omgang, og det lyste spilleglede av kantspilleren.

For tradisjonsrike Skeid må det gjelde å samle sammen ressursene, og få samlet et slagkraftig lag til neste år.

Klubben har en rekke gode, spennende og ambisiøse unge spillere. En av dem, Nicolay Årsbog fikk sin A-lags debut i kampen mot Kongsvinger.