Deppa Skeidspillere etter 2-3 tap i 1. divisjonskampen mot Brann på Nordre Åsen kunstgress.

Skeid rykket ned fra 1. divisjon – KFUM med sterk borteseier i opprykkskampen

Skeid gikk på sitt tiende strake tap i 1. divisjon etter 0-2 borte mot Mjøndalen lørdag. Klubben må ta turen ned til nivå tre i norsk fotball.

Etter lørdagens kamp ligger Skeid 16 poeng bak Åsane på kvalifiseringsplassen når fem runder gjenstår. De har dermed ingen mulighet til å redde plassen i 1. divisjon.

Vi må helt tilbake til 4. juni for å finne Oslo-lagets siste seier. Da ble det 2-0 hjemme over Bryne, og siden den tid er det blitt 13 tap på 14 kamper.

Skeid fikk en fryktelig start på kampen da Mathias Bringaker stusset Mjøndalen i ledelsen etter 23 minutter. To minutter etter pause satte Bringaker inn sitt andre mål for dagen og fastsatte både resultater og Skeid-nedrykket.

I august trakk Gard Holme seg som Skeid-trener og ble erstattet av Arne Erlandsen, som fikk i oppdrag å berge plassen på det nest øverste nivået av norsk fotball.

Så langt har det endt med seks tap på seks kamper for 63-åringen.

Skeid rykket opp til 1. divisjon foran forrige sesong og berget i fjor plassen med et nødskrik etter at de måtte ut i omspillskamper mot Arendal.

KFUM jager opprykk

I motsatt ende av tabellen tok KFUM et steg nærmere opprykk til Eliteserien da de tok med seg tre poeng hjem fra Kristiansund etter 2-0 på bortebane.

Remi-André Svindland sendte KFUM Oslo foran da han satte inn 1-0 etter 35 minutter. Ved pause sto det 0-1.

Obilor Okeke fikk nettsus og doblet ledelsen sju minutter før slutt. Det ble ikke flere mål i kampen. Da sluttsignalet lød, viste resultattavla 0-2.

Kristiansunds Jesper Isaksen pådro seg gult kort.

KFUM Oslo har vunnet fire av sine fem siste kamper. Det var KFUM Oslos fjerde seier på rad.

Etter lørdagens kamp er Kristiansund på sjetteplass på tabellen med 35 poeng, mens KFUM Oslo ligger på andreplass med 47 poeng.

Kampen ble dømt av Steinar Hauge. 3095 tilskuere løste billett til oppgjøret på Nordmøre stadion.

4. oktober er det ny kamp for Kristiansund. Da møter de Sogndal. KFUM Oslo skal måle krefter med Bryne 8. oktober.