Skeidspiller Hayder Altai (25) kommer fra Holmlia
Skeidspiller Hayder Altai (25) kommer fra Holmlia. Han skal se lokaloppgjøret mot Klemetsrud sammen med kollega og klemetsrudgutt Johnny Buduson (32).

Skeid-spiller Hayder (25) fra Holmlia tror søndagens mye omtalte kamp blir viktig for bydelen: – Flott med et skikkelig bydelsoppgjør

Politiet fryktet tribunebråk og ville flytte kampen mellom Klemetsrud og Holmlia ut av byen. Men på søndag går kampen som planlagt. Hayder Altai fra Holmlia reiser med lagkamerat Johnny Buduson (32) fra Klemetsrud for å se kampen sammen. For dem er det alltid stas med kamper mot naboene.

Publisert

Fjerde runde i Oslo-mesterskapet i fotball mellom 6. divisjonslaget Klemetsrud og Holmlia fra 4. divisjon, ble kalt en høyrisikokamp og flyttet ut av byen, i frykt for bråk på tilskuerplassen. 

Nå har politiet og Norges Fotball Forbund (NFF) gjort om. Bydelsderbyet mellom de blå fra Klemetsrud og de røde fra Holmlia spilles som opprinnelig planlagt på Mortensrud kunstgress søndag 1. oktober.

Lagene spiller i hver sin divisjon, og møtes ikke ofte. Den store oppmerksomheten rundt kampen på søndag har fått daglig leder i Holmlia, Aram Singh Meradi til å tenke på et årlig møte mellom de to naborivalene, for eksempel i forbindelse med sesongstart.

– Betyr mye for bydelen

Klemetsruds store fotballspiller Johnny Buduson (32), ser frem til kampen. 

– Jeg gleder meg. Blir det bra vær, kan det komme flere hundre tilskuere. Det er alltid stas å spille kamper mot naboene, sier Buduson.

Johnny Buduson, her i Skeid-drakt, er opprinnelig fra Klemetsrud. Her skårer han mot Holmlia i NM 2023. Buduson mener at bydelsoppgjøret er viktig for bydelen. Fotball betyr tross alt mye i bydel Søndre Nordstrand.
Johnny Buduson, her i Skeid-drakt, er opprinnelig fra Klemetsrud. Her skårer han mot Holmlia i NM 2023. Buduson mener at bydelsoppgjøret er viktig for bydelen. Fotball betyr tross alt mye i bydel Søndre Nordstrand.

– At Klemetsrud og Holmlias A-lag møtes i en tellende kamp er ikke ofte. Jeg kan ikke huske sist det skjedde. Dette er en fotballkamp som betyr mye for bydelen vår, fortsetter Buduson.

Goalgetter Buduson kom fra Klemetsrud til Skeid i 2014, og har også vært en sving innom eliteserien. Han regnes av mange som Mr. Skeid, men han er fra Klemetsrud, og er nøye på å fortelle det.

– Det skal bli skikkelig gøy

Gleder seg til kamp på Mortensrud gjør også Budusons lagkamerat i Skeid, Hayder Altai fra Holmlia. Holmlia har levert spillere på topplan i mange år. Landslagspiller Haitam Alessami har Holmlia som sin moderklubb, og er nå tilbake i trenerteamet for A-laget.

– Fotballaget til Holmlia betyr mye for barn og unge på Holmlia. Jeg husker hvordan vi så opp til de som spilte på A-laget da jeg var gutt, sier Altai. 

Han har bestemt seg for å se kampen sammen med Buduson.

– Jeg blir med Johnny. Det skal bli skikkelig gøy, og mye folk. En slik kamp kan gi mye positivt til bydelen vår. Det blir flott med et skikkelig bydelsoppgjør.

Et fotballag gir identitet og samhold. I NM-kampen mot Skeid i år møtte Holmlias beboere opp og fylte tribunen på Holmlias hjemmebane Lusetjern.
Et fotballag gir identitet og samhold. I NM-kampen mot Skeid i år møtte Holmlias beboere opp og fylte tribunen på Holmlias hjemmebane Lusetjern.

Holmlia er favoritten

Den høyreiste forsvarspilleren kom til Skeid i 2020, og den foreløpige siste kampen han spilte for barndomsklubben Holmlia var finalen i Oslo-mesterskapet i 2018, en kamp Holmlia tapte for Rommen, etter to skåringer på overtid.

Da Holmlia møtte Skeid i første runde i NM i fotball, var det stinn brakke og flott fotballstemning på Lusetjern kunstgress på Holmlia. Skeid vant 2-0 etter skåring av Johnny Buduson.

En ting Buduson og Altai er enige om, er at regjerende oslomester Holmlia er favoritter på søndag.

Men cup er cup, og overraskelser skjer stadig vekk.

Powered by Labrador CMS