Lan Marie Berg og Arild Hermstad (til h.) kan bli MDGs første nestledere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lan Marie Berg og Arild Hermstad innstilt som nestledere i MDG

Oslos vikarierende miljøbyråd Arild Hermstad og byråden han fungerer for, Lan Marie Berg, kan begge bli MDGs første nestledere.

Publisert

Ifølge Aftenposten har valgkomiteen i MDG innstilt Une Bastholm som partileder. Mens Oslos miljøbyråd Lan Marie Berg og vikarierende miljøbyråd Arild Hermstad innstilles som nestledere.

Hanna E. Marcussen vraket

Fra 1988 og frem til nå har Miljøpartiet De Grønne hatt nasjonale talspersoner i stedet for en partileder. Men på MDGs landsmøte i 2019 ble det vedtatt, på bakgrunn av en uravstemning blant partiets medlemmer, å endre fra to nasjonale talspersoner til en partileder med to nestledere.

MDGs enslige stortingsrepresentant, Une Bastholm, vil både bli partiets første leder og inn i regjering etter valget neste høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

— Det har vært spennende å være med på å videreutvikle MDGs ledermodell, og utrolig givende å se hvor mange dyktige kandidater som stiller seg til rådighet, sier leder for MDGs valgkomite, Endre Borgen Mælandpartiets nettside.

Også Oslos byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen sa seg villig til å være nestleder, men vrakes av valgkomiteen i MDG.

Vil i regjering etter valget

Lederkandidat Une Bastholm mener MDG må søke å komme i regjering allerede etter valget neste høst.

— Ja, men ikke for enhver pris. Den politiske plattformen må være god på miljø og klima. Men i Sverige og Finland er våre søsterpartier i regjering. Vi er klare, sier Bastholm til Aftenposten.

Hvem som blir MDGs nye leder og nestledere avgjøres på partiets landsmøte 26. til 28. april.

Powered by Labrador CMS