Avtroppende Raymond Johansen (Ap) tar selvkritikk etter forrige ukes Facebook-innlegg.

Raymond Johansen legger seg flat: – Beklager på det sterkeste

– Burde aldri brukt min posisjon slik, oppsummerer Oslos avtroppende byrådsleder, Raymond Johansen (Ap), i et nytt Facebook-innlegg i kjølvannet av en nylig slettet post på samme plattform.

Publisert

«Håper ikke noen medier har sittet på saken om Sindre Finnes sin aksjehandel før kommunevalget, men valgt å vente», skrev Raymond Johansen i et lengre innlegg på Facebook fredag ettermiddag.

Innlegget – som kom i kjølvannet av Høyre-leder Erna Solbergs pressekonferanse få dager etter valget der hun la frem omfanget av ektemannen Sindre Finnes’ omfattende aksjehandel i perioden hun var statsminister – ble minutter senere slettet fra Facebook-kontoen til den avtroppende byrådslederen som da stemmene ble telt opp etter valget, ble vitne til Arbeiderpartiet i Oslo sitt dårligste valg siden krigen.

«Orker egentlig ikke noe debatt nå. Ville lett blitt framstilt som bitter. Derfor slettet jeg», svarte Johansen da han ble konfrontert med slettingen av innlegget av fagbladet Journalisten.

Tar selvkritikk

En knapp uke senere, tar han på ny til Facebook. Denne gangen for å beklage det slettede innlegget fra forrige uke.

«Som politikere har vi ansvar for hva vi sier og hvordan det blir oppfattet», innleder Raymond Johansen Facebook-innlegget som ble publisert torsdag formiddag.

«Min Facebook-status forrige uke, om medias arbeid med Solberg/Finnes-saken før valget, var egnet til å oppfattes som konspiratorisk. Jeg burde aldri brukt min posisjon til å så tvil om medienes uavhengighet og samfunnsoppdrag. Det beklager jeg på det sterkeste», fortsetter Ap-politikeren.

Skrevet på fjelltur

Johansen forklarer videre at statusoppdateringen ble skrevet og publisert på tur i fjellet.

«Jeg så raskt at dette ble helt feil. Derfor slettet jeg den og beklaget det jeg hadde skrevet. Jeg har forsøkt å presisere dette flere ganger den siste uken. La meg være helt tydelig: De få minuttene den lå ute var minutter for mye. Den burde ikke vært skrevet. Enkelt og greit», forklarer han.

«I Norge har vi en god og kritisk presse. Det skal både valgte og velgere være glade for. Vi skal tåle å bli sett i korta. Det er en forutsetning for et velfungerende demokrati. Vi er avhengig av gravende journalistikk og at de vanskelige spørsmålene blir stilt for å avdekke kritikkverdige forhold og i verste fall maktmisbruk», avslutter den avtroppende byrådslederen sitt innlegg.

Powered by Labrador CMS