Nåværende bystyrerepresentant i Oslo og tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland (Ap) deltar ikke på torsdagens festpremiere for «Makta» på Colosseum kino.

Ferskt bystyremedlem Gro stiller ikke på rød løper for TV-drama med «seg selv» i hovedrollen

Onsdag ble det nye bystyret i Oslo konstituert, med tidligere statsminister og Arbeiderparti-leder Gro Harlem Brundtland blant de nye representantene. Torsdag er det førpremiere NRK-dramaserien som blant annet omhandler 84-åringens tidlige karriere, men Gro blir ikke å se på rød løper på Colosseum kino.

Publisert

Det er ved den nevnte kinoen på Majorstuen forhåndsvisningen og festpremieren av NRKs nye storsatsning, «Makta», som har TV-premiere først på søndag, finner sted.

«En dramaserie om det intense maktspillet innad i Arbeiderpartiet på 70- og 80-tallet. Det er en historie basert på sannhet, løgn og dårlig hukommelse», er NRK sin egen beskrivelse av serien, der Kathrine Thorborg Johansen er å finne øverst på rollelisten som Gro Harlem Brundtland

«En katastrofal konflikt mellom partileder Reiulf Steen og statsminister Odvar Nordli er i ferd med å rive Det norske Arbeiderparti i stykker. Det fører til at den unge miljøministeren Gro Harlem Brundtland motvillig blir viklet inn i maktspillet i norsk politikk», heter det videre i omtalen av den seks episoder lange TV-serien, som allerede har blitt kåret til «årets beste» i Cannes og fått nominasjon til Prix Europa.

Takket nei

At Gro Harlem Brundtland i fortsettelsen endte med å bli Norges første kvinnelige statsminister, er kjent for de fleste – fra 1980 til 1996 ledet hun, som fra 1981 til 1992 også var leder for Arbeiderpartiet, tre Arbeiderparti-regjeringer. Historien om veien til «makta» har nå altså blitt dramatisert av rikskringkasteren.

Rådgiver og pressekontakt for Gro Harlem Brundtland, Jon Mørland, opplyser til Dagbladet at den tidligere statsministeren, som nå er nytt bystyremedlem i Oslo, har takket nei til å delta på festpremieren.

Kun ett møte

Medvirket til produksjonen har hun heller ikke gjort, med unntak av et møte med serieskaperne for fire år siden.

– Etter det har vi sagt at dette ikke er noe vi medvirker til. Seinere har vi blitt holdt løpende orientert om hvor de er i prosessen – på deres initiativ, sier Mørland til avisen.

Medlem av helse- og sosialutvalget

Onsdag ble Oslo bystyre konstituert for perioden 2023 til 2027. Bygdøy-bosatte Gro Harlem Brundtland er innvalgt for bydel Frogner. 

Den tidligere generaldirektøren for Verdens helseorganisasjon (1998–2003), sitter nå som medlem av helse- og sosialutvalget. 

Powered by Labrador CMS