Det var her, i Lindbäckveien på Nordseter i Oslo, at en mann skal ha blitt utsatt for vold og tatt med i en bil lørdag kveld.
Det var her, i Lindbäckveien på Nordseter i Oslo, at en mann skal ha blitt utsatt for vold og tatt med i en bil lørdag kveld.

Politiet i Oslo ber om tips i mulig volds- og kidnappingssak

Politiet ønsker tips etter at en mann ble utsatt for vold i Lindbäckveien i Oslo lørdag kveld og tatt med i en bil sammen med flere andre.

Publisert

– Det har ikke kommet inn flere tips til Kriminalvakta i løpet av natten. Det siste vi vet om er fra søndag kveld, og det kjenner vi ikke innholdet i, sier krimleder Anne Tveit på Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet ba søndag ettermiddag om tips i saken for å danne seg bilde av hva som skjedde i Lindbäckveien på Nordseter i Oslo lørdag kveld.

Det som er kjent, er at politiet fikk melding klokken 22.13 fra flere vitner som uavhengig av hverandre fortalte at en mann ble utsatt for vold og tatt med inn i en bil sammen med flere andre.

Ingen savnet

Bilen kjørte ut på Ekebergveien før den forsvant, men politiet ønsket søndag kveld ikke å gå ut med noe signalement på bilen eller personene som var involvert i hendelsen.

– Så langt har vi foreløpig bare fått inn ett tips som vi ser på. Det går på en observasjon som er gjort i nærområdet, og vi ser nærmere på det, fortalte politioverbetjent Kenneth Wilberg, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet, til NTB søndag kveld.

Han opplyste at ingen så langt var meldt savnet i Oslo etter hendelsen.

– Hadde noen blitt meldt savnet, ville det ha stilt saken i et annet lys. Men det at det ikke har kommet noen savnetmelding, trenger ikke å bety at det ikke er noen som er borte, sier Wilberg.

Undersøker bredt

Politiet kan ikke si om det er snakk om et oppgjør i et kriminelt miljø, men opplyser at det er en av de mange teoriene de undersøker.

– Dette kan være alt fra en liten voldshendelse til en frihetsberøvelse med mer alvorlig utfall. Vi jobber bredt med å komme til bunns i dette, sier Wilberg til TV 2.

Kanalen påpeker at det har skjedd kidnappinger i de kriminelle miljøene tidligere og viser til en mye omtalt hendelsene på Holmlia i 2015. Da ble en familiefar holdt fanget og torturert i to døgn. Mannen ble beskyldt for å ha stjålet en mengde narkotika.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS