På mandag kan Marianne Borgen peke på nytt byråd i byen.

Nytt byråd i Oslo blir trolig utpekt mandag – Lan Marie Berg (MDG) fratrer fredag

Mandag vil ordfører Marianne Borgen (SV) trolig utpeke hvem som skal danne et nytt byråd i Oslo. MDGs omstridte Lan Marie Berg fratrer allerede fredag.

Publisert

– Jeg har bedt om tilbakemelding fra partiene innen mandag. Jeg mener det er realistisk at jeg vil være klar til å peke på den jeg mener er best egnet til å sikre en stabil styring av byen da, sier Borgen til Aftenposten.

Det rødgrønne byrådet til Raymond Johansen (Ap) gikk av onsdag som følge av mistillitsvedtaket mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG). Inntil et nytt byråd er konstituert, opererer byrådet som et forretningsministerium.

Johansen eller Rygg

Men uten Berg. Hun fratrer som byråd fredag kl. 14, opplyser Oslo kommune i en pressemelding. Hennes ansvarsområde er nå overtatt av byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG).

Det er ordførerens ansvar å utpeke hvem som skal lede et nytt byråd. I praksis kan Borgen enten peke på Johansen eller Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg.

Men ettersom det fortsatt er rødgrønt flertall i bystyret, vil valget trolig falle på Johansen, som dermed kan sette sammen et nytt byråd.

Powered by Labrador CMS