Anne Cathrine Nilsen har i 20 år jobbet for å hedre minnet om de 343 falne brannkollegene fra World Trade Center.

– Det skal alltid lyse et lys på ansiktene til brannmennene som jobbet den dagen

I dag er det 20 år siden terrorangrepet på World Trade Center i New York 2001. Oslo brann- og redningsetat markerer, sammen med ildsjel Anne Cathrine, sin støtte til de 343 falne brannkollegene fra den dagen.

Publisert

Anne Cathrine Nilsen har på privat initiativ vært en brobygger mellom Oslo brannvesen og brannvesenet i New York. Hvert år siden angrepet skjedde, har hun satt ned lys og flagg utenfor Briskeby brannstasjon, til ære for de 343 brannmannskapene fra New York City Fire Department, som tragisk omkom i terrorangrepet.

Nilsen arrangerte et besøk for 18 brannmenn fra stasjonen. De arbeidet den 11. september med å grave overlevende og drepte ut av ruinene.

To lys til minne om brannmennene som døde den dagen.

Twin trees på Briskeby

De to trærne foran Briskeby brannstasjon ble plantet i mai og juni 2002. Det siste treet ble plantet av brannmenn fra brannstasjonen Ladder 3 på Manhattan, New York. De to trærne symboliserer Twin towers, og har fått kallenavnet Twin trees. Trærne skal hedre brannmenn i Norge og USA.

Twin Trees foran Briskeby brannstasjon.

Ladder 3 er vennskapsstasjon med Hovedbrannstasjonen i Oslo. Ladder 3 var en av de første enhetene på World Trade Center og er i dag plassert på Ground Zero Memorial, New York som minnesmerke.

Brannbilen til Ladder 3 viser hvor hardt det gikk for seg den skjebnesvangre dagen for 20 år siden.

Til minne

– Mange lurer på hvorfor jeg tenner lysene 10. og ikke 11. september. Det er fordi det alltid skal lyse et lys på ansiktene til brannmennene som jobbet den dagen, om morgenen 11. september, sier Nilsen, på Oslo brann- og redningsetat sin Facebook-side.

Til minne om alle de som mistet sine liv, og alle berørte etter 9/11 ❤️

Til minne om den dagen.
Powered by Labrador CMS