Vålerenga slo HamKam på Briskeby søndag.

Vålerenga på nedrykksplass før siste serierunde: – Vi har fortsatt oksygen

Vålerenga slo HamKam 2-0 borte og tok tre livsviktige poeng søndag. Blåtrøyene blir likevel værende på nedrykksplass før siste serierunde.

Publisert

Seieren tok VIF opp i 28 poeng, men det ga ingen klatring på tabellen. 

Geir Bakkes mannskap skapte en rekke farligheter mot HamKam-målet i løpet av søndagens kamp, men det tok hele 80 minutter før blåtrøyene fikk hull på byllen ved Andrej Ilic. Daniel Håkans doblet på overtid.

– Det betyr veldig mye. Det er godt og spesielt å vinne den viktigste kampen denne sesongen, sa Håkans til TV 2 etter kampen.

– Helt fantastisk. Supporterne har kommet hit i store mengder, så vi måtte vinne for dem, la Ilic til.

I siste serierunde venter medaljejagende Tromsø hjemme på Valle.

– Hadde vi tapt her, så hadde det vel vært spikeren i kista. Vi har fortsatt oksygen inn mot den siste kampen. Vi må ha en god treningsuke, sa VIF-trener Geir Bakke til TV 2.

– Det er en spesiell og nervøs ramme. Det kommer til å bli et ordentlig leven. Vålerenga så veldig preget ut mot Stabæk, så de må få ned skuldrene, sa TV 2-kommentator Morten Langli under oppbyggingen til kampen.

Vålerenga fikk med seg tre særdeles viktige poeng fra Hamar søndag.

Etter bare fire minutter spilt på Briskeby klasket Simen Juklerød et lavt innlegg på tvers i HamKams sekstenmeter, men Magnus Bech Riisnæs fikk ikke presset avslutningen mellom stengene.

Et snaut kvarter senere fikk Håkans avsluttet mot HamKam-målet, men tidligere VIF-spiller Brynjar Ingi Bjarnason stanset skuddet på streken. Halvveis ut i første omgang ropte gjestene på straffespark, men dommeren vinket spillet videre.

– Den er vanskelig å se (handsen), men jeg tror den er grei, sa Riisnæs til TV 2 i pausen.

Etter sidebyttet skapte begge lag sjanser, og til slutt dukket Ilic opp med den avgjørende scoringen. Håkans scoret 2-0 på overtid.

Vålerenga har trøblet stort denne sesongen, og verken under Dag-Eilev Fagermo eller Geir Bakke har det vært særlig lystbetont resultatmessig for Oslo-klubben. Før søndagens oppgjør på Hamar hadde de blåkledde bokført seks trepoengere på 28 kamper.

– Vi må slippe det vi har i hendene, og innse at vi er der vi er. Vi må heller ha en offensiv inngang heller enn å tenke på hva som kan skje, sa Fredrik Oldrup Jensen til TV 2 før avspark.

HamKam trygget på sin side plassen da Strømsgodset ble slått i Drammen for to uker siden. En sterk rekke med tre seirer på fem siste kampene har sørget for at det blir spilt fotball på det øverste nivået på Briskeby i 2024.

Powered by Labrador CMS