Vålerenga hockey jubler
Vålerenga-spillerne kunne til slutt slippe jubelen løs etter å ha slått Lillehammer søndag kveld.

Dostie-magi sikret Vålerenga-seier etter årets dårligste kamp: – Jeg er veldig skuffa over hvordan vi framstår i dag

Vålerenga tangerte sin tidligere rekord med elleve seiere på hjemmeis søndag kveld, men spillet gledet så absolutt ikke. – Vi hang ikke med, sier lagkaptein Martin Røymark.

Søndag ettermiddag var Vålerengas iskrigere på jakt etter å tangere sin beste seriestart noen gang hjemme på Jordal med elleve strake hjemmeseiere. Kampen ble en av lagets desidert dårligste for sesongen, men til slutt trakk østkantgutta likevel det lengste strået i duellen mot gjestene fra mjøsbyen.

– Dette er årets klart dårligste kamp fra vår side. Jeg er veldig skuffa over hvordan vi framstår i dag, sier hovedtrener  Fredrik Andersson til VårtOslo.

– Vanskelig å forklare

Spesielt kritisk var svensken til det gutta hans presterte i de første 20 minuttene på Jordal søndag.

– Den første perioden er egentlig helt forferdelig. Vi gir Lillehammer 15 overgangsmuligheter og henger ikke sammen i det hele tatt, mener Andersson.

Han får støtte av lagets toppscorer Thomas Olsen, som i bunn og grunn bare var fornøyd med å få med seg alle poengene fra søndagens kamp.

Kåre Benjamin Byrkjeland
Det ble mye jaging og lite finspill fra Vålerenga søndag. Her jakter Kåre Benjamin Byrkjeland foran Lillehammer-målet.

– Det er vanskelig å si hvorfor det blir som det blir, men kanskje tror vi at kamper som denne skal være enkle å vinne. Sånn er det farlig å tenke i en så jevn serie som årets, mener Olsen.

– En av våre verste perioder

Til tross for at iskrigerne ledet etter de første tjue minuttene søndag, var spillet i den første perioden alt annet enn oppløftende fra de kongeblå.

– Dette er en av de verste periodene vi har spilt i år, var visekaptein Tommi Taimis oppriktige vurdering av kampen så langt på vei inn til pausepraten.

Den finske backen mente verken det defensive eller offensive spillet satt for lagkameratene i begynnelsen av kampen.

– Vi gjør alt for mange feil og spiller ikke bra i det hele tatt, mente Taimi.

Heller ikke lagkaptein Martin Røymark var fornøyd med hva han så ute på isen.

– Vi henger ikke med og mangler gnist og tenning i spillet, mente kapteinen.

Poengkongene i kongeblått

Etter en god seriestart har suksessen ute på isen også begynt å stadfeste seg i poengprotokollen i eliteserien. Øverst på statistikken troner Mika Partanen med 29 målpoeng. Det er to mer enn lagkompis Mathis Olimb på andreplass.

I år som i fjor er Thomas Olsen hjemmelagets giftigste måljeger, og så langt er han også den som har scoret flest mål av alle spillere i eliteserien med 14 nettkjenninger.

Thomas Olsen leder scoringsstatistikken med 14 nettkjenninger så langt i sesongen.

– Det er gøy å toppe den statistikken, men egentlig ikke noe jeg tenker så mye på. Det viktigste er at laget fungerer og at vi tar poeng uke eter uke, sier måljegeren.

Elendig start fra Vålerenga

I en iskald hovedstad skulle det ikke ta lang tid før kaptein Røymark og resten av Vålerenga-laget kunne gjøre søndagen litt varmere for tilskuere på Jordal. Kun 55 sekunder skulle veteranen trenge for å sende iskrigerne i en tidlig ledelse.

Der og da skulle det bli en enkel kveld på jobben for østkantgutta, men bare fire  minutter senere skulle Lillehammers Jeppe Meyer lure en puck inn bak Tobias Breivold, slik at folket fra Innlandet kunne utlikne.

Tobias Breivold
Vålerenga-keeper Tobias Breivold hadde en travel dag på jobb søndag.

Hjemmelaget ville likevel utover i perioden vise hvem som ikke hadde tapt ti hjemmekamper på rad før søndagens båttalje, og etter snaut ni minutter tok backen Linus Rosdahl ansvar og sendte østkantgutta i ledelsen igjen.

Den scoringen ville likevel ikke være med å tenne den helt store gnisten blant iskrigerne ute på isen, og resten av perioden ble en relativ tristesse fra gutta i kongeblått. Keeper Breivold klarte dog å holde buret rent, slik at Fredrik Anderssons gutter kunne gå til første rast med en knapp ledelse.

Bedring, men fortsatt ikke bra

Hadde iskrigerne fra østkanten vært fryktelig svake i den første perioden, hevet de seg litt i starten av den andre. Når det er sagt var det likevel ikke noen festhockey de blåkledte klarte å varte ut med ute på hjemmeisen.

Det førte til at gjestene fra Mjøsas bredder virkelig fikk trua på at de kunne ta med seg hjem fra hovedstaden denne søndagen, og etter snaut åtte minutters spill kunne Alexander Reichenberg utlikne til 2-2.

Den utlikningen skulle likevel ikke holde lenge, og i samarbeid kan Martin Røymark og Alex Dostie to minutter senere sende hjemmelaget tilbake i ledelsen. Nok en gang skulle ledelsen, grunnet svakt spill fra østkantgutta, ikke holde seg lenge, og med to og et halvt minutt igjen av perioden kunne Lillehammers målmaskin Alexander Reichenberg igjen utlikne.

Det ble periodens siste nettkjenning. Dermed var det klart at alt måtte avgjøres i den siste perioden.

Dostie reddet seieren

Akkurat da den tredje perioden startet kom meldinga om at Vålerenga fotball hadde tatt den livsviktige ledelsen på Briskeby. Dette så også ut til å vekke hockeyspillerne fra østkanten, og bare 57 sekunder trengte Alex Dostie på å sende iskrigerne tilbake i ledelsen med sitt andre mål for kvelden.

Deretter falt kampen noe tilbake i rytmen fra de to foregående periodene, og iskrigerne fortsatte å underprestere ute på isparketten. Men heldigvis hadde gjestene heller ikke mye å komme med mot slutten av kampen.

Dermed vant Vålerenga for andre gang i historien sin ellevte hjemmekamp på rad, og ligger nå med poeng med Storhamar på toppen av tabellen etter 20 spilte kamper.

Vålerenga - Lillehammer = 3 - 2 (2-1,1-2,1-0)

Jordal Amfi

2019 tilskuere

Hovedommere: Karl Erik Robert Öberg Hallin / svensk utvekslingsdommer

1.per: 1-0 (00.55) Martin Røymark (Christopher Bengtsson / Kalle Ekelund) 1-1 (04.37) Jeppe Meyer (Alexander Reichenberg / Joakim Eidsa Arnestad) 2-1 (08.47) Linus Rosdahl (Sander Thoresen / Kåre Benjamin Byrkjeland)

2.per: 2-2 (27.47) Reichenberg (Torjus Tøndevold / Meyer) 3-2 (30.49) Alex Dostie (Røymark) 3-3 (37.29) Reichenberg (Jonas Medby)

3.per: 4-3 (40.57) Dostie (Mika Partanen / Mathis Olimb)

Utvisninger: VIF: 2x2min LIK: 3x2min