Dagens brakkebygg ved Kringsjå studentby vil bli fjernet til fordel for nye og permanente leilighetsbygg, som skal stå ferdige i 2025.

Brakkene i Kringsjå studentby erstattes av 500 permanente boliger

Høsten 2025 kan studenter ved Kringsjå studentby flytte inn i splitter nye og permanente leilighetsbygg. De gamle brakkene skal nå brukes til å huse ukainske flyktninger.

Publisert

I Kringsjå studentby har 70 såkalte modulbygg, eller brakker, med 110 boenheter de siste årene blitt brukt som midlertidige studentboliger i påvente av omregulering.

Nå skal brakkene få helt ny bruk, og Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) starter arbeidet med å oppføre 500 permanente studentboliger på tomten.

Skal huse ukrainske flyktninger

— De nye byggene skal plasseres på parkeringsplassen nord for studentbyen. Noe bygges på eksisterende tomt og noe bygges der modulbyggene ligger i dag, sier administrerende direktør i SiO, Andreas Eskelund, i en pressemelding.

Som en del av utbyggingsplanene har SiO inngått en avtale med at dagens midlertidige brakkebygg selges til kommunen. Der er de i første omgang tiltenkt å kunne huse nyankomne flyktninger fra Ukraina.

— Vi er svært fornøyd med at vi har sikret oss disse modulbyggene som vil gjøre oss i stand til å raskt skaffe boliger til flyktninger, dersom Oslo kommune skal bosette flere enn det som lar seg gjøre i den ordinære boligmassen eller privat, sier administrerede direktør i Boligbygg, Marit J. Leganger.

Boligbygg har kjøpt modulbyggene for fem millioner kroner, med overtagelse 1. juli. Boligene har soverom, stue med kjøkken, og bad.

Nye studentboliger ferdig i 2025

— Vi er glad for at modulbyggene kan komme til nytte, spesielt i situasjonen knyttet til flyktninger fra Ukraina, sier SiO-direktør Eskelund.

Arbeidene med å bygge de nye studentboligene vil starte så fort brakkebyggene er fjernet fra området på Kringsjå, og det er planlagt et hele prosjektet vi l stå ferdig i 2025.

— Så snart modulbyggene flyttes, planlegger vi å starte grunnarbeidene for de nye boligene der hvor de midlertidige modulboligene står i dag. Vi forsøker å bygge så mye vi kan. Nå har vi fått muligheten til å bygge på vår egen tomt, noe som vil gi Oslos studenter enda flere boliger tilgjengelig, sier Eskelund

Powered by Labrador CMS