� De forsøkte å ta seg over sperringene, og da måtte politiet gripe inn. Vi har ikke fått melding om noen skadde, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

25 motdemonstranter pågrepet da de forsøkte å bryte sperringer ved høyreekstremt arrangement på Torshov

� Vi har nå anholdt rundt 25 personer og har kontroll på stedet, opplyser politiet etter at demonstranter forsøkte å bryte sperringene ved et høyreekstremt arrangement på Torshov.

Publisert

Arrangementet på Torshov er i regi av nettverket Scandza Forum som har holdt arrangementer i Norge, Sverige og Danmark siden 2017, ifølge Filter Nyheter.

Tidligere lørdag ble den amerikanske høyreekstremisten Greg Johnson pågrepet og tatt i forvaring av politiet.

— Fare for vold

— En amerikansk borger ble pågrepet klokken 10.50 i dag i Oslo med hjemmel i utlendingsloven paragraf 106. Han sitter nå i forvaring eller arrestert i påvente av effektuering for bortvisning, sier PSTs seniorrådgiver Martin Bernsen til Aftenposten.

—Den pågrepne forfekter og kommuniserer en høyreekstrem ideologi. Det er en fare for at den kan resultere i vold eller voldelige handlinger. Den pågrepne amerikanske statsborgeren blir derfor bortvist fra Norge, helst så fort som mulig, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

Greg Johnson har uttrykt støtte til Anders Behring Breiviks begrunnelse for 22-juli-terroren, ifølge Filter Nyheter. Han omtalte terroren som «nødvendig», og har ifølge nettavisen gått langt i retning av å beskrive drap på Aps politikere som legitimt virkemiddel for å bekjempe «ikke-hvit innvandring».

— Anholdt for ordensforstyrrelse

Politiet rykket ut til arrangementet etter at 40 til 50 demonstranter møtte opp, ifølge TV 2. Det ble ifølge politiet høylytt, uten at det ble antydning til vold.

Utenfor hadde 40 til 50 demonstranter møtt opp. Politiet beskrev stemningen som verbalt høylytt, men uten voldshendelser. De brukte helikopter for å observere fra lufta.

Med ved 16.15-tiden meldte politiet at rundt 25 personer var anholdt for å ha brutt sperringene på stedet.

— De forsøkte å ta seg over sperringene, og da måtte politiet gripe inn. Vi har ikke fått melding om noen skadde, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til NTB.

— De anholdte er innbrakt til arrest for ordensforstyrrelser, og for ikke å etterkomme pålegg gitt av politiet, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Johnson motsetter seg utvisning

PST opplyser lørdag kveld til Dagbladet at Greg Johnson sitter i politiets varetekt i påvente av effektuering av bortvisningsvedtak.

Amerikanerens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier til avisa at Johnson motsetter seg utvisning.

– Min klient bestrider å være til fare for grunnleggende nasjonale interesser, og trodde han kom på besøk til et demokratisk land der han var invitert til å benytte sin ytringsfrihet, sier han.

Powered by Labrador CMS