Overblikket

Vålerengas Tobias Lindström (t.v) og Martin Røymark diskuterer kampen mot Storhamar.

Overblikket: – Gammelt hat ruster ikke

Torsdag er det duket for sesongens første hjemmekamp, og endelig et Jordal Amfi som i det minste får huse 2600 tilskuere eller så. Det blir en fest! Frisk Asker kommer på besøk.

Noen ganger er det ålreit.

Dette er ikke en sånn dag. Først tapte Vålerenga Ishockey 3-1 for Stjernen i Stjernehallen lørdag ettermiddag, så ble Vålerenga Fotball regelrett spilt ut på havet av hvalfangerne i Sandefjord søndag.

Vålerenga Fotball har solgt juvelen Aron Dønnum. Gjett hvordan det har gått etterpå. Vålerenga Ishockey har signert alt av kvalitet med puls. Gjett hvordan det har gått så «langt».

«Slapp av, Baron Enersen. Det er ikke krise ennå!»

Nei da. Det er ikke krise. Krise er å ramle ned i eller nært ballens nedrykkssump. Der er man ikke. Krise er å ikke vinne de 5-7 første kampene med pucken. Vi er ikke der ennå. Vi er langt unna. Nå skal jeg la fotball være akkurat det, og kaste blikket eksklusivt på isen.

Stjernen er ingen prügelknabe

For akkurat serieåpningen var det ikke så mye å rope hurra for. Og det kom kanskje som en overraskelse på noen. Noen som ikke har fulgt med i timen. Sorry, men sånn er det. Stjernen har brukt alle penger de absolutt kan, som de har og ikke har på å bygge lag, og det har fungert, blant annet med vår gamle helt Filip Gunnarsson som en av brikkene.

Og Stjernen har herjet i sesongoppkjøringen. Hadde det ikke vært for at vattnissene i Norges Ishockeyforbund har fjernet resultatene fra kampene i sesongoppkjøringen, kunne jeg presentert resultatene, men Stjernen har altså tapt bare én kamp, og det var vel mot oss, 6-4 den 18. august.

Stjernen er altså ingen prügelknabe denne sesongen. Og holder de seg økonomisk over vann, kan de fort være en aktør i topp fire. At de har fått skikk på seg nedi der kan de muligens takke vår gamle daglige leder, Anders Åsle, som nå er i Stjernen.

Kanskje tok han med seg alle tjuvtriksene i boka…

Men tilbake til isen (igjen); det var ingen bombe at vi tapte. Legg bortebane til poengene over, og vips har du oppskriften på hjemmeseier.

Stjernen vant fortjent.

Asker har mer enn penger

Torsdag er det duket for sesongens første hjemmekamp, og endelig et Jordal Amfi som i det minste får huse 2600 tilskuere eller så. Det blir en fest! Frisk Asker kommer på besøk. Dere vet, de som panisk forsøker å få Vålerenga i alle ledd til å hate dem.

Mehh. Gidder ikke.

Men vi skal ikke trekke på skuldrene av kvaliteten i laget deres. De er små og ubetydelige, men har en viss evne til å rote det til for oss. Asker er gode for mer enn penger, og de har ødelagt gleden en del, spesielt de senere år. Og om jeg ikke har fortrengt er grusomt minne; Frisk Asker vant vel siste offisielle kamp for A-laget i det gamle amfiet?

Huff.

Skal Vålerenga nå målet om 4000 tilskuere i snitt når pesten tillater det, må kamper vinnes, og gjerne med festhockey. Oslofolk er kresne, de kommer ikke for å se et lag som ikke vinner. Vi begynner med Frisk Asker torsdag og fortsetter med Sjur Roberts soldater i Sparta lørdag.

Katedralen?

Vil du ha en kjempedag lørdag, ser du treninga til A-laget (hvis den er åpen) formiddagen, går rett på oppvarminga til U20, en rask pølse senere ser du samme U20 i serieåpning mot Manglerud Star. Så tusler du en tur bort på Vålerenga og tar en burger, før du benker deg i det vakre amfiet for å se A-laget.

Noen har kalt amfiet for «katedralen»… Jeg vet ikke helt jeg…

U20 slo forresten Furusets A-lag 4-3 lørdag. Det er jo noe. Gammelt hat ruster ikke.

Sukk.

God natt, Vålerenga. Hvor enn du er…

Flere overblikk? Trykk her.

Powered by Labrador CMS