Manglerud Star har kommet seg kraftig mot slutten av sesongen og har bestemt seg for ikke å rykke ned. Foto: Bjørnar Morønning

Amerikanske superimporter sikret Manglerud Star byderbyet mot Grüner

Fire amerikanske superimporter har snudd Manglerud Stars sesong til det bedre. Grüner ishockey nådde ikke opp i møte med importene.

Før sesongen var Grüner og Manglerud Star sett på som de to svakeste lagene i hockeyens eliteserie. Slik var det også langt ut i sesongen, før MS etter hvert fikk råd til å kjøpe seg forsterkninger.

Etter å ha hentet inn fire transatlantiske spillere, har laget fra drabantbyen klatret på tabellen.

De transatlantiske importene ble på mange måter tungen på vektskåla da MS vant søndagens oppgjør 5-2.

— Alle klubber står fritt til å hente de spillerne de vil, men jeg synes synd på de gutta som ikke får spilletid etter dette, sier Grüner-forward og tidligere MS-spiller, Marius Carho Hansen, til VårtOslo.

Glad han skiftet klubb

Selv er han glad for muligheten for en overgang til Grüner tidlig i sesongen.

— De importgreiene var noe jeg ikke gadd å være med på. Da var det bedre å komme til en klubb hvor jeg visste jeg ville få mye spilletid, sier den tidligere MS- og Frisk Asker-spilleren.

Grüner hadde god grunn til å juble tidlig i kampen. Totalt var det også Grüner som skjøt flest skudd. Foto: Bjørnar Morønning

Og på Løkka har han blitt tatt i mot med åpne armer. Faktisk har han vært en av klubbens mest toneangivende spillerne så langt i sesongen.

— For lite effektive

Avstanden mellom de to lagene ute på isflata i Grüner ishall søndag ettermiddag var likevel mindre enn mange hadde fryktet før kampstart.

— Det var en tøff kamp, men jeg føler vi henger godt med. Dessverre sliter vi i dag, akkurat som tidligere i sesongen, med å sette de sjansene vi får, sier visekaptein Håvard Steen.

Det manglet ikke på sjanser for Grüner-gutta søndag. Men så var det dette med effektiviteten da. Foto: Bjørnar Morønning

Og kampens skuddstatistikk forteller sitt klare språk. Hjemmelaget hadde 28 skudd mot gjestenes 23.

— Det er vanskelig å tape kamp etter kamp, men vi må bare gjøre det beste ut av det, mener Carho Hansen.

Knallåpning for Grüner

Før søndagens byderby hadde ikke gjestene fra Manglerud vunnet en kamp i Grüner ishall siden 2013. Og i starten av matchen, skulle det ikke se bedre ut.

Etter å ha tatt to raske og dumme utvisninger, måte gjestene spille i undertall tre mot fem i nesten to minutter. Den sjansen utnyttet hjemmelaget og Robin Olsen Syversen. 1-0 til Grüner.

Ingen av lagene la noe imellom. Her var det tenning fra første dropp. Foto: Bjørnar Morønning

Hjemmelaget skulle likevel ikke være lenge i paradis. Vel fire minutter senere pådrar Jesper Öhrvall seg en utvisning, og helt på tampen av denne setter USA-importen Corey Elkins inn utligningen bak Misa Pietilä.

Derfra og inn var Manglerud-gutta hakket bedre enn hjemmelaget. Ikke minst var de raskere på skøyter og farligere foran buret. Mål ble det derimot ikke.

To minutter ødelegger

Etter en pausen kommer hjemmelaget ut som et bedre lag. Og det er heller ikke ufortjent når de tar ledelsen 2-1 etter vel åtte minutter. Målet er også en perle av en soloprestasjon av Rolf Thomas Aastad alene med keeper.

Nok en gang skulle dommerne komme i søkelyset etter en Grüner-kamp. Her er det visekaptein Jesper Öhrvall som gir de svart- og hvitkledte en klar beskjed. Foto: Bjørnar Morønning

Men som så mange ganger før i sesongen, skulle det havarere på kort tid for Dælenenga-laget. Først kommer en scoring fra Steffen Ratejczak etter en kontring. I forspillet burde nok en Manglerud-spiller hatt utvisning for en hard tackling.

Bare sekunder senete skal det glippe igjen, og NHL-veteranen David Booth scorer sikkert alene med keeper. Dermed leder gjestene 3-2.

Feilaktig bortdømt hjemmescoring

Så skal hjemmelaget ta fyr igjen, og snaut femten minutter ut i perioden, tror hjemmepublikumet at utligningen kommer. Det er Jesper Öhrvall som er sist på pucken. Men etter å ha sett målet på video, annullerer dommerne for interference på keeper (altså har hindret keeperen).

Grüner-spillerne jubler for utligning, men dommerne skulle gjøre gleden kortvarig. Foto: Bjørnar Morønning

På tribunene er det få som skjønner noe av annulleringen.

— Jeg er usikker på om det er riktig, men flere av gutta, deriblant trener Morten Elverud, mener annulleringen er klart uriktig, sier Carho Hansen.

Rett fra bråket rundt scoringen går gjestene fra MS i angrep og setter sitt fjerde mål for dagen, signert Kjetil Martinsen.

Derfra og ut forblir perioden jevn, men manglende uttelling straffer hjemmelaget hardt. Til slutt vinner gjestene fra drabantbyen på Manglerud 5-2.

Byderby: Grüner mot MS