Alexander Stöckl vil ikke være på trenertribunen under Raw Air.

Stöckl ikke med i Holmenkollen: – Respekterer at noen løpere synes det er prestasjonshemmende

Landslagssjef Alexander Stöckl skal ikke følge sine utøvere fra trenerplass under den kommende Raw Air-turneringen som starter i Holmenkollen denne helgen.

Publisert

Konkurransen starter i Holmenkollen til helgen, men det blir uten treneren, bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding.

– Trenerteamet og støtteapparat har med stor innsats prøvd å komme til enighet om en ryddig gjennomføring av Raw Air. Vi respekter at noen løpere synes det er prestasjonshemmende hvis jeg fyller min rolle i bakken. I samspill med teamet skal jeg bidra så godt jeg kan hjemmefra slik at turneringen blir en suksess, sier Alexander Stöckl.

Raw Air-start i Oslo

Stöckl har ikke vært til stede under noen verdenscuprenn siden kritikken mot ham ble kjent i midten av februar. Da tok hopperne til orde for at de ønsker et nytt team inn mot den kommende VM-sesongen.

Siden den gang har partene flere ganger ytret seg i mediene om saken, der Johann André Forfang har vært hoppernes talsmann.

Assistenttrener Magnus Brevig har i mellomtiden hatt treneransvaret, og det skal han ha også under Raw Air.

Rennene i Oslo til helgen markerer starten på årets Raw Air-turnering. Den fortsetter i Lillehammer, Trondheim og Vikersund i neste uke.

– Har dialog

Det gjenstår snaut tre uker av årets verdenscupsesong. Hvordan veien blir videre etter denne sesongen, kan ikke Stöckl si så mye om.

– Vi har fortsatt dialog med skiforbundet, sa Stöckl til NTB torsdag.

Østerrikeren har kontrakt til etter OL i 2026. Han har siden 2011 ledet de norske hoppherrene med stor suksess. I år har imidlertid laget slitt med å vinne renn.

Forfang tok herrenes hittil eneste verdenscupseier i Willingen i starten av februar.

Sesongen avsluttes med skiflygingsrenn i Planica 21.–24. mars.



Powered by Labrador CMS