Alexander Steen Olsen satte igjen eliten på plass i tirsdagens slalåm i alpin-NM. Han fikk med seg Timon Haugan (t.v.) og Henrik Kristoffersen (t.h.) på pallen.

Kjelsås-alpinisten Alexander Steen Olsen (20) satte igjen eliten på plass i NM

Unggutten Alexander Steen Olsen (20) fra Kjelsås fortsetter sin triumfferd mot etablerte norske alpinstjerner. Tirsdag tok 20-åringen sitt andre NM-gull på like mange dager.

Publisert

Kjelsås-alpinisten vant med en margin på hele 1,05 sekunder. Han fulgte dermed opp sitt suverene gull i storslalåm fra dagen før.

— Det kom snø, og det var flatt lys og oppkjørte forhold, så det var bare å krige seg til mål og se hva det holdt til, sa Alexander Steen Olsen etter seieren.

Vant junior-VM sist måned

Han ledet med litt over tre tideler på Atle McGrath etter første omgang. Sistnevnte gjorde en stor feil i finalen, men ville absolutt fullføre og klatret opp i bakken for å ta seg forbi porten han misset.

Sølvet gikk til Timon Haugan og bronsen til Henrik Kristoffersen, mens landslagskollega Sebastian Foss Solevåg ble firer.

I forrige måned ble Olsen juniorverdensmester i både slalåm og storslalåm i Canada. Han er spådd en lysende framtid, og to NM-utklassinger på like mange dager forsterket det solide inntrykket.

Unggutten er trolig på Norges verdenscuplag fra neste sesong.

— «Sander» kjører veldig bra om dagen. Han skal få kamp til vinteren, det skal han, men akkurat nå har han vært overlegen. Det er det bare å ta av seg hatten for, sa Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS