Søndag kveld ble en person påkjørt ved Solli plass, og bilen kjørte av gårde. Politiet jobber nå med en teori at det er kjennskap mellom fornærmede og mistenkte.

Person alvorlig skadet etter påkjørsel ved Solli plass: Politiet tror ikke hendelsen er tilfeldig

En person er alvorlig skadd etter en påkjørsel ved Solli plass. En av politiets hypoteser er at hendelsen ikke er tilfeldig.

Publisert

Politiet opplyser til pressen like etter klokken 21 om at de jobber ut i fra flere hypoteser, da en person ble påkjørt ved Solli plass, og en bil kjørte fra stedet. 

Personen ble sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader.

– Vi jobber ut ifra flere hypoteser, og en av disse er at denne ulykken ikke er en vilkårlig hendelse. Den kan ha skjedd som følge av en kjennskap mellom fornærmede og mistenkte, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug.

– Det er ingen grunn til å tro at denne hendelsen skal påvirke publikums trygghet i Oslo by, understreker Østerhaug.

Har funnet bil, men ingen involverte personer

Til VG forteller innsatsleder Svend Bjelland at de har kontroll på bilen, som ble funnet et stykke unna, men ikke på de involverte personene.

Innsatsleder i Oslo politidistrikt Svend Bjelland.

Bjelland ønsker ikke å gå i detalj på hva som har skjedd, men sier at ut i fra beskrivelser av hendelsesforløpet kan det virke som at det har skjedd med vilje.

– Vi har ikke kontroll på de som har kjørt bilen, så det er der vi er nå, sier innsatslederen til NTB.

Bjelland legger til at politiet er interessert i å komme i kontakt med flere vitner.

Det ble satt i gang teknisk og taktisk etterforskning etter at politiet fikk melding om hendelsen rundt klokken 19:06. Dette pågår fortsatt med full styrke, og det pågår et søk etter en eller flere personer som stakk fra stedet bilen.

Politiet undersøker stedet der personen ble påkjørt.
Powered by Labrador CMS