Christopher Bengtsson
Christopher Bengtsson og Vålerenga ranet Stavanger Oilers for alle tre poengene på Jordal lørdag ettermiddag.

Magisk minutt reddet iskrigerne til seier over erkerival Stavanger

Spillet hjemme på Jordal gledet ikke veldig, men Vålerenga tok til slutt en viktig seier over rivalene fra Stavanger Oilers lørdag ettermiddag. – Dette var et ran, innrømmer hovedtrener Fredrik Andersson.

Etter en knallsterk start på sesongen hjemme på Jordal Amfi, med tolv strake seire på rad, har det lugget litt for iskrigerne den siste tiden. Forrige helgs tap mot Stjernen skulle dermed revansjeres i toppkampen mot Stavanger Oilers lørdag ettermiddag.

Kampen ble ingen stor oppvisning fra iskrigernes side, men ett magisk minutt på slutten av midtperioden sikret at hjemmelaget kunne gå av isen med en 4-1-seier.

– Stavanger er klart bedre enn oss over 60 minutter: Så i dag er jeg bare glad for at vi klarer å dra i land seieren. Dette var rett og slett et ran fra vår side, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson til VårtOslo etter kampen.

– Vi var effektive

Etter en dårlig start på kampen, hvor det nesten virka som spillerne i kongeblått hadde valgt å ikke stille på jobb denne iskalde lørdagen, ble kampen avgjort i løpet av ett magisk minutt i slutten av midtperioden.

Da scoret østkantgutta tre ganger på rad.

Andrew Nielsen
Andrew Nielsen og resten av Vålerenga-forsvaret hadde til tider god kontroll på Oilers-stjerner som Greg Mauldin.

– Plutselig var vi effektive. Jeg har aldri vært med på å få tre scoringer så raskt etter hverandre, sier Vålerengas svenske senter Christopher Bengtsson.

Både han og hovedtrener Andersson var etter kampen litt overrasket over hva som faktisk skjedde.

– Det var liksom ikke noe som der og da skulle tilsi at vi plutselig skulle score tre raske mål. Til det hadde vi så absolutt ikke hatt en av våre beste dager, innrømmer Bengtsson.

Skaper viktig luke

Seieren mot et svært skadepreget Oilers-lag gjør at gutta fra Jordal nå har en ni poengs luke ned til vestlendingene på tredjeplass.

– Det er viktig å få en slik luke, men vi må bare fortsette å vinne hockeymatcher, ellers kan luka fort bli tetta igjen, sier hovedtrener Andersson.

Tobias Breivold
Vålerenga-keeper Tobias Breivold reddet på mange måter sine egne lagkamerater lørdag.

Opp til erkerival Storhamar på tabelltopp er det per i dag ni poeng som skiller. Det kan virke mye, men med to kamper igjen en hjemme og en borte mot hamarsingene, mener Vålerenga-back Gabriel Koch muligheten til å ta igjen folket fra Mjøsas bredder så klart er til stede.

– Selvfølgelig kan vi slå Storhamar. Vi må ikke grave oss ned og miste troa på at det er mulig, smiler han etter, for egen del, å ha vært med på å slå Oilers for første gang i sin seniorkarriere.

Tidlige utvisninger gir utfordringer

Etter torsdagens seier borte mot Lillehammer ved Mjøsas bredder var det et hjemmelaget som fikk en vanskelig start på kampen. Med to utvisninger i løpet av den første periodens fem første minutter, kunne Fredrik Anderssons utvalgte klart ha ønsket seg en bedre innledning på kampen.

Et skadeskutt Stavanger-lag klarte dog å skape veldig lite i de fire minuttene med en spiller mer, og dermed slapp østkantgutta med skrekken denne gangen.

Men etter vel åtte minutter skal Stavanger-spillerne få hull på Vålerenga-keeper Tobias Breivold, da backen Simon Bourque kan styre gjestene fra oljehovedstaden i vest i ledelsen. Det tenner hjemmelaget, og når de kongeblå etter elleve minutters spill får spille i overtall, kan finske Mika Partanen utlikne.

Mika Partanen
Mika Partanen var med sine to scoringer viktig for Vålerenga lørdag.

Den scoringen var svært velkommen for et fullsatt Jordal Amfi, da hjemmelaget fram til da hadde prestert langt under pari.

Etter utlikningen fra Vålerengas poengkonge så langt denne sesongen klarte ingen av lagene å få noe klart spillemessig overtak ute på isparketten. Det gjorde at den første perioden endte likt.

Magisk minutt snudde kampen

Etter en relativt lite hendelsesrik første periode, startet heller ikke den andre som noe fyrverkeri. Det var en trend som holdt seg langt utover i perioden. Ingen av lagene virket spesielt farlige foran mål, og ingen av dem var heller veldig skuddvillige når mulighetene bød seg.

Verst var det kanskje for hjemmelaget som etter halvspilt midtperiode bare hadde fyrt av totalt tre skudd. Men når det ser som mørkest ut for østkantgutta, skal de plutselig våkne.

Martin Røymark
Kaptein Martin Røymark gratuleres etter å ha avsluttet det magiske minuttet i slutten av midtperioden med å score Vålerengas fjerde mål.

Først setter Mika Partanen etter 16 minutters spill sin andre gummiskive forbi Stavanger-keeper Henrik Holm. Så, bare sekunder senere øker Christopher Bengtsson ledelsen til 3-1.

Kaptein Martin Røymark vil også være med på den utrolige snuoperasjonen, og setter sin første puck for ettermiddagen bare sekunder etter 3-1-målet.

Sluttresultatet ble flatterende

Etter å ha tatt full kontroll  i målprotokollen etter et hektisk minutt i slutten av midtperioden, startet de siste tjue minuttene på Jordal lørdag på mange måter som resten av kampen hadde utspilt seg med lite farligheter fra begge lag.

Utover i perioden forsøkte gjestene fra vest seg på et lite comeback og skapte noen farlige sjanser. Heldigvis for hjemmelaget viste Tobias Breivold at han er en toppkeeper i norsk hockey med flere gode redninger.

Dermed ble det bare med forsøket fra Oilers-spillerne, som så absolutt ikke fortjente å tape med såpass store sifre som de til slutt gjorde.

Kampfakta

Vålerenga - Stavanger = 4 - 1 (1-1,3-0,0-0)

Jordal Amfi

5259 tilskuere

Hoveddommere: Karl Erik Robert Öberg Hallin / Marcus Vardeberg Wannerstedt

1.per: 0-1 (08.29) Simon Bourque (Dan Kissel / Mathias Trettenes) 1-1 (11.32) Mika Partanen (Alex Dostie / Tommi Taimi)

2.per: 2-1 (36.06) Partanen 3-1 (36.27) Christopher Bengtsson (Thomas Olsen / Dostie) 4-1 (37.14) Martin Røymark (Partanen / Mathis Olimb)