– Mange er bekymret for Oslofjordens fremtid. Vi ønsker å bidra til å utvikle en teknologi for å bedre det biologiske mangfoldet, sier Alex Alcocer, leder på Oceanlab – havlaboratoriet og professor ved OsloMet.

Nytt forskningssenter kan bidra til å redde Oslofjorden

OsloMet åpner et nytt forskningssenter ved Oslofjorden. Havlaboratoriet vil gjennom forskning bidra til å gjøre informasjon fra havet mer tilgjengelig. Fredag 10. september åpner senteret dørene.

Publisert

– Mange er bekymret for Oslofjordens fremtid. Vi ønsker å bidra til å utvikle en teknologi for å bedre det biologiske mangfoldet og sette fokus på hvor viktig det er å ta vare på miljøet, sier Alex Alcocer, professor ved OsloMet og leder på Oceanlab – havlaboratoriet.

Gjennom å utvikle teknologi som samler data under vann skal OsloMet bidra til å utvikle kunnskap om hav, vann og vannressurser, ifølge en pressemelding.

Henter data fra havet

– Vi utvikler undervannsroboter som henter data fra havet. Disse bruker ulike sanser som lukt, syn og hørsel. Vanligvis kreves det dyrt utstyr for å fremskaffe kunnskap om det som skjer under vann. Undervannsrobotene gir oss muligheten til å hente ut informasjon umiddelbart og gjøre denne tilgjengelig for alle, sier Alcocer.

Havlaboratoriet skal være åpent for alle som ønsker å engasjere seg i havet. Det skal i tillegg satses på forskningsformidling, og det blir ulike arrangementer for elever, studenter og næringslivet.

Powered by Labrador CMS