F.v assistenttrener Morten Ask, hovedtrener Roy Johansen og sportslig leder Frikk Juell. Trioen skal lede Vålerenga hockey i den første sesongen på nye Jordal Amfi.

Vålerengas nye trenertrio på tynn is i Jordal ungdomshall

Problemer med fryseanlegget i Jordal ungdomshall gjorde at Vålerengas ishockeyspillere måtte holde seg på midten av banen under sesongens første isøkt. Men humøret var på topp selv om isen var tynn.

Publisert

Etter en sommeroppkjøring helt ulik tidligere sesonger var det endelig klart for sesongens første istrening for Vålerenga ishockey.

Tirsdagens trening i Jordal ungdomshall skulle vært avholdt igår, men ble altså utsatt på grunn av problemer med isen. Onsdagens økt er derfor blitt lagt til Lørenhallen.

Men spillerne må av ulike årsaker komme "ferdig skiftet" til trening. Ferdig skiftet minner undertegnede om starten på egen hockeykarriere i en annen tidsalder.

Drilleparti på dårlig is

—Det er vel lov å si at forholdene er litt kummerlige nå, sier Frikk Juell og drar på smilebåndet.

Fint å se Daniel Sørvik, som fikk store deler av sist sesong spolert, tilbake på isen. — Slitsomt, men gøy, sa Sørvik etter treningen.

Juell, som i flere år har hatt ansvaret for Vålerengas U21-lag, overtok i sommer rollen som sportslig leder for A-laget etter Vålerenga-legenden Espen Knutsen. I fjor var Juell i seriøse samtaler med Stjernen som ønsket hans tjenester, men han valgte altså å bli i Oslo.

— Isen er visst tryggest på midten, så i dag blir det bare drilleparti, fortsetter den nybakte sportslige lederen.

Svensker i koronakarantene

Juell har ikke ligget på latsiden etter at han gikk inn i sin nye rolle. Svenskene Axel Sundberg (22 år / ving) og Albin Lindgren (24 år / back) er nye spillere i troppen. Begge er på plass i Oslo, men sitter fortsatt i karantene.

— Begge to er utålmodige etter å treffe resten av laget og komme i gang med treningen. De skulle nok gjerne vært på isen med oss i dag, men sånn blir det ikke, sier Frikk Juell.

Axel Eidstedt er på vei tilbake etter en alvorlig kneskade. Foreløpig iført ikke-takle-meg-gul overdel. Men Eidstedt skal bli klar til sesongstart.

Til tross for en koronasommer som har satt begrensninger for fellestreninger, er Vålerenga, ifølge fysisk-trener Jon Aase, godt i rute med grunntreningen.

— Troppen fikk et seks ukers treningsprogram de skulle følge, og det ser bra ut. Flere av gutta har blitt sterkere. I går testet vi dem på Norges Idrettshøgskole, og tidligere i dag var det nye tester på SATS, forklarer Aase.

Utelukker ikke spillerkjøp

Han kan fortelle at ingen i troppen sliter med skader bortsett fra Axel Eidstedt, som fikk en alvorlig kneskade i fjor. Dette var en såkalt 12-måneders skade, og han er godt i rute til å bli helt frisk.

Eidstedt sier selv til VårtOslo at han er cirka 80 prosent restituert, mens fys-trener Jon Aase sier 92 prosent. Så får vi tro på den vi ønsker.

Steffen Søberg fikk litt å pusle med på dagens trening.

Bortsett fra de fire spillerne som er på samling med U20-landslaget kan det vi så i dag fort bli årets tropp. Frikk Juell utelukker ikke ytterligere forsterkninger, men kan heller ikke si mer på nåværende tidspunkt.

Noe han kan si noe om er hva han tenker om den nye rollen hans i klubben.

— Brukte du lang tid på å bestemme deg da du fikk tilbudet fra Vålerenga?

— Egentlig ikke. Men jeg måtte ta en prat med familien. Jeg har tre små barn. Det er viktig å ha med de hjemme på laget når du tar på deg en sånn rolle, sier Juell.

— Må utvikle egne spillere

Han har mange tanker rundt Vålerenga og rollen som sportslig leder. At klubben alltid skal være med å prege toppen i norsk hockey, vise vei og utvikle idretten.

Samtidig er han tydelig på at klubben ikke har planer om å kjøpe seg til suksess.

— Vi skal ta oss tid til å bygge opp dette laget og klubben. Utvikle egne spillere på aldersbestemte lag og bygge et A-lag som skal kjempe i toppen, sier Juell.

Tobias Lindstrøm stoppes av Daniel Sørvik

Han tenker ikke så mye på at han skal overta etter en klubblegende som Espen Knutsen.

Morten Ask tilbake i ny rolle på isen

— Du må være sulten i rollen som sportslig leder, understreker han. Være tett på spillerne og miljøet. Det er her du føler temperaturen i laget. Når noe er bra eller ikke så bra.

At Knutsen etter så mange år i klubben som spiller, trener og sportslig leder ønsker å bruke kreftene sine litt lenger unna isen, forstår han godt.

Morten Ask i uvant rolle i båsen.

En annen som debuterte i ny rolle på isen i dag var Morten Ask. Etter å ha spilt en drøss med sesonger i Vålerenga, et par andre norske klubber og vært proff i fire land, var det over for ham som spiller etter 2018/19-sesongen.

Ask har aldri lagt skjul på sine trenerambisjoner etter endt spillerkarriere. I dag snørte han på seg skøytene og tok plass som Roy Johansens assistenttrener.

— Det var ikke planen å avslutte karrieren som skadet spiller, men ryggen sa til slutt stopp. I det siste har jeg stort sett bare vært hjemme med datteren min, men nå er jeg tilbake på Isen, sier mannen med fire NM-gull hjemme på hylla.

Møter Manglerud Star om en drøy uke

Morten Ask er veldig glad for å være tilbake i klubben og gleder seg til fortsettelsen. Han håper å tror han har endel å bidra med. Samarbeid med Roy Johansen skal ikke by på problemer. Ask har spilt under VIF-treneren både på klubb- og landslag.

— Jeg tror det var godt for gutta å komme på is igjen nå, det så i hvert fall sånn ut, sier Ask.

Hovedtrener Roy Johansen følger som vanlig treningen med argusøyne.

Nå blir det doble treningspass fremover. Første treningskamp, borte mot MS, er bare ni dager unna.

På grunn av korona-pandemien vil ingen av treningskampene være åpne for publikum.

Powered by Labrador CMS