Oslo 20240113. Demonstranter fra Aksjonsgruppa for Palestina aksjonerer mot drepte journalister på Gaza. De har møtt opp utanfor NRK på Marienlyst i forbindelse med Melodi grand prix-sendingen lørdag. De ønsker at Norge og NRK skal jobbe for utestengelse av Israel fra Eurovision 2024.Foto: Annika Byrde / NTB
Aksjonsgruppa for Palestina demonstrerer nok en gang utenfor publikumsinngangen til NRK på Marienlyst. Bildet er fra forrige lørdag.

Ny demonstrasjon utenfor NRK på Marienlyst i forbindelse med MGP-delfinale

Den andre delfinalen i årets MGP ble arrangert lørdag. Aksjonsgruppa for Palestina demonstrerte igjen utenfor publikumsinngangen til NRK.

Publisert

Aksjonsgruppa protesterer mot Israels deltakelse i Eurovision Song Contest 2024.

Demonstrantene holdt flere skilt og hvite bunter, som skal symbolisere drepte palestinske barn. Det skriver NRK.

– Med fare for at man kan bli nummen av å se grusomhetene som finner sted hver eneste dag, vil vi minne NRK om hvorfor vi gjør dette, sier pressekontakt for aktivistene, Janne Heltberg, til VG.

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) har tidligere sagt at det er uaktuelt å utestenge Israel fra årets konkurranse, som går av stabelen i Malmö i mai. 

Også kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen har utelukket en boikott av Israel.

– Å ta til orde for en boikott av Israel vil svekke NRK sin troverdighet som nyhetsformidler, sa hun til NRK etter at kringkastingsrådet behandlet et forslag om boikott.

Det ble også holdt en demonstrasjon under den første delfinalen i MGP forrige lørdag. I tillegg avbrøt en Palestina-demonstrant direktesendingen på NRK.Powered by Labrador CMS