Aktivister fra Aksjonsgruppa for Palestina under blokkering av inngangen til Stortinget i Akersgata forrige mandag. Tirsdag aksjonerer de igjen.

Sperrer Stortinget ved fire innganger

Tidligere har to innganger blitt blokkert. Tirsdag blokkerer Palestina-aktivister fire av Stortingets innganger.

Publisert

«Vi har tidligere stengt hovedinngangen og Akersgata-inngangen. Nå trapper vi opp og stenger to innganger til», opplyser Aksjonsgruppa for Palestina i en pressemelding. 

Foruten hovedinngangen på Løvebakken og inngangen i Akersgata, stiller aksjonistene seg denne gangen også ved resepsjonsinngangen i Prinsens gate samt ved garasjeinngangen.

Det overordnede hovedkravet fra aksjonsgruppa som gjennom flere aksjoner har uttrykt sin støtte til Palestina og bekymring for sivilbefolkningen i Gaza som følge av den pågående krigen, er fortsatt: «Stans Norges deltakelse i brudd på folkeretten».

«Israel fortsetter å benytte våpen på måter som utgjør alvorlige og systematiske brudd på folkerettens regler for stridigheter», heter det fra aksjonsgruppa.

«Vår utenriksminister Espen Barth Eide har utenrikspolitisk redegjørelse klokken 11.00. Våre krav er at Norge slutter å støtte Israel militært gjennom støtte til bosettingsøkonomien og til Israels våpenhandel», fortsetter aksjonsgruppa.



Powered by Labrador CMS