Representanter fra Aksjonsgruppa for Palestina på Løvebakken mandag morgen.

Sperret av hovedinngangen til Stortinget og sideinngangen i Akersgata

Aktivister sperret fra morgenen av to av inngangene til Stortinget til støtte for Palestina.

Publisert

Det er Aksjonsgruppa for Palestina, deriblant sultestreikende aktivister, som står bak sperringen.

«Mandag 26. februar klokken 08.00 samler vi aktivister i blokade av Stortinget, da vi stenger hovedinngang og Akersgata-inngangen», opplyste aksjonsgruppa i en pressemelding mandag morgen.

Sistnevnte inngang sperret de også fredag morgen.

Aktivistene ber om at Norge gjør mer for å sikre våpenhvile og humanitær tilgang til Gaza i forbindelse med krigen på Gazastripen.

Totalt er det mellom 50 og 60 demonstranter som har samlet seg ved inngangene, ifølge NTBs fotograf på stedet.

Aktivister fra Aksjonsgruppa for Palestina utenfor Stortingets inngang i Akersgata.

«Våre krav er at Norge slutter å støtte Israel militært gjennom støtte til bosettingsøkonomien og til Israels våpenhandel. Handel og investeringer med ulovlige bosettinger er i strid med internasjonal lov. Handel og investeringer i våpen er i strid med internasjonal lov når våpnene brukes i strid med krigens regler. Israel fortsetter å benytte våpen på måter som utgjør alvorlige og systematiske brudd på folkerettens regler for stridigheter», hevder aksjonistene i pressemeldingen.

«La Gaza leve» står i stor skrift i det palestinske flaggets farger på banneret de drøyt tjue aktivistene har med seg foran Stortinget.

«Utenriksminister Espen Barth Eide understreker at bosettingene er ulovlige, men forsvarer at Norge ikke stopper handel og investeringer i de samme bosettingene. Dermed er Norge i brudd med internasjonal lov, da tilleggsprotokoll til Genevekonvensjonene slår fast at tredjeland har forpliktelser til å stoppe alvorlige folkerettsbrudd», heter det videre.Powered by Labrador CMS